Miss Farkku-Suomi

Elokuvamainoksia

Espoo Cinén elokuvafestivaalia mainostettiin radiossa niin, että elokuvien nimistä oli tehty pieniä tarinoita teemalla "joskus elämä on yhtä elokuvaa". Mainostarinat kulkevat tähän tapaan:

"No, me otettiin haamujengin kans tasottavia Kummituskievarissa, kun Frankenstein heitti, et lähetäänks stadiin. Mä ehdotin, et päivä tavaratalossa friskais kivasti, ku Avatar on Forumissa. Mut nää kunniattomat paskiaiset vaan nauro ja tsiigas mua kuin Maija Poppasta. Sit Saksikäsi Edwardilla leikkas, et mites se pieni kauhukauppa? Eiks siellä mee zombie ja kummitusjuna?"

"Täällä Pohjantähden alla ei melskaa kadonneen aarteen metsästäjät, ei kuulu kuninkaan puhe, kaukana on kaupungin valot, Casablanca tai Beverly Hillsin kyttä. Mutta on tää pähkähullu Suomi silti kova sika juttu! Mis muualla voi nähdä, kun tulitikkutehtaan tyttö twistaa kulkurin valssia tai Risto Räppääjä viettää boheemielämää kuutamolla?"

”Mun kummisetä on tosi hyvä pianisti. Sen bravuurit on Syyssonaatti ja Viimeinen tango Pariisissa. Ainoastaan yks tyyppi, Amadeus, se vetää paremmin. Mut se on sentään Chaplinin poika.” 

(Lähde: soundcloud.com/ec2012)

  • Poimikaa edellisistä esimerkkimainoksista elokuvien nimet ja tehkää sitten omia vastaavanlaisia tarinoita. Etsikää elokuvien nimiä esimerkiksi Koulukinon sivuilta.
  • Miten mainostaisitte Miss Farkku-Suomi -elokuvaa? Tehkää mieleisenne elokuvajuliste valokuvaamalla, piirtämällä tai maalaamalla.
Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Miss Farkku-Suomi

Maa: Suomi Vuosi: 2012

Kesto: 86min Ikäraja: 12

Levittäjä: Nordisk Film


Miss Farkku-Suomi on Kauko Röyhkän omaelämäkerrallinen ja humoristinen kuvaus nuoren miehen kasvusta, musiikista ja suuresta rakkaudesta. Se on myös kertomus punkin ja uuden aallon rockmusiikin tulosta pohjoisen pikkukaupunkiin - elokuva sijoittuu 70-luvun Ouluun.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa