Mitä meistä puhutaan

Elokuvan henkilöhahmot

1. Minkälaisia henkilöhahmoja elokuvissa esiintyy? Onko kaikissa elokuvissa hyviksiä ja pahiksia, entä onko elokuvassa pakko olla päähenkilö?

2. Pohtikaa pareittain tai pienryhmissä, kuka on elokuvan päähenkilö, kuka sivuhenkilö ja kuka esimerkiksi vastustaja. Perustelkaa vastauksenne. Voitte käyttää täältä löytyvää hahmotyyppilistausta.

•  Minkälaisia henkilöhahmoja muistatte aiemmista näkemistänne elokuvista? Onko jokin henkilöhahmo jäänyt erityisesti mieleen, ja mistä syystä?

•  Miten elokuvan eri henkilöhahmot kehittyvät elokuvan aikana? Kehittyykö joku henkilöhahmoista kenties yllättävään suuntaan?

• Pohtikaa, ketkä elokuvan henkilöhahmoista ovat olleet todellisia ja ketkä on keksitty elokuvaa varten. Pohtikaa sitten, miksi jokin henkilö tuntuu todellisemmalta kuin toinen, ja mistä syystä elokuvaan on taas keksitty joku toinen hahmo.

3. Pohtikaa vielä lopuksi, mikä merkitys erilaisilla henkilöhahmoilla on elokuvassa. Onko päähenkilön oltava samastuttava tai mukava, jotta elokuva on kiinnostava? Miksi elokuvissa on usein mukana ns. epämiellyttäviä tai ilkeitä hahmoja? Mikä tekee hahmosta epämiellyttävän tai ilkeän? Voiko mukava hahmo muuttua ilkeäksi tai ilkeä hahmo mukavaksi elokuvan aikana?

 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Mitä meistä puhutaan

(Hva vil folk si)

Ohjaaja: Iram Haq

Maa: Norja, Saksa, Ruotsi Vuosi: 2018

Kesto: 106min Ikäraja: 16

Levittäjä: B-Plan Distribution

Näyttelijät:
Maria Mozhdah, Adil Hussain, Rohit Saraf, Ekavali Khanna


Mitä meistä puhutaan on palkitun ohjaaja-käsikirjoittaja Iram Haqin omiin kokemuksiin pohjautuva väkevä draama rohkeasta nuoresta naisesta, jonka on etsittävä oma polkunsa kahden kulttuurin välissä. Elokuva on ollut kotimaassaan yleisömenestys ja palkittu lukuisilla festivaaleilla ympäri maailmaa.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa