Moomins and the comet chase (Muumi ja punainen pyrstötähti)

Johdanto

Moomins and the Comet Chase, oppimateriaali elokuvan käsittelyyn englanninopetuksessa peruskoulun alaluokilla.

Levittäjä: FS Film Oy

Ikäraja: sallittu

Pituus:77min.

Ohjaus:
Maria Lindberg

Käsikirjoitus:
Joel Backström, Iivo Baric, Anders Larsson, Minna Karvonen

Tuotantoyhtiö Oy Filmkompaniet Alpha AB

SYNOPSIS

Eräänä päivänä Muumipeikko huomaa että koko Muumilaakso on oudon, harmaan pölyn peitossa. Tietäisiköhän viisas Piisamirotta mitä kummallista oikein on tapahtumassa? Piisamirotta julistaa että mitä tahansa voi tapahtua, jos maailmanloppu tipahtaa taivaalta...

Muumipapan avulla Muumipeikko huolestuneine ystävineen rakentaa parhaan lautan ikinä, ja lähtee jännittävälle matkalle Yksinäisten Vuorten tähtitorniin. Kekseliäät professorit taatusti osaavat kertoa mikä tämä uhka avaruudesta oikein on! Mutta kesäinen lauttamatka muuttuukin suureksi seikkailuksi, kun villiintynyt joki heittää kolmikon maan uumeniin.

Koitoksien jälkeen Muumipeikko, Nuuskamuikkunen ja Nipsu saapuvat vihdoin observatoriolle. Professorit keskeyttävät monimutkaiset laskelmansa paljastaakseen heille, että maahan iskeytyy pyrstötähti neljän päivän, neljän tunnin, neljän minuutin ja 44 sekunnin kuluttua. Tai ehkä neljä sekuntia myöhemmin. Nyt täytyy äkkiä palata kotiin varoittamaan muita!

Urhealla seurueella on kotimatkallaan myös mukavia yllätyksiä heidän törmätessä uusiin ja vanhoihin ystäviin. Mutta matka on silti pitkä ja hankala - lähestyvä pyrstötähti tuo mukanaan katastrofeja: Meri on hävinnyt, jättimäinen mustekala yllättää heidät, ja sitten pyörremyrsky napaa heidät kaikki mukaansa! Viimein Muumitalo alkaa jo siintää - mutta he saavat kuulla vielä yhden pelottavan yksityiskohdan: pyrstötähti iskeytyy juuri heidän keittiöpuutarhaansa samana iltana. Saavatko he kaikki turvaan ajoissa?

På Sveriges filminstitutssidor finns det svenskspråkigt läromaterial av filmen.

Oppimateriaalin on laatinut englannin ja saksankielen lehtori Minnamarja Majaniemi.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2009. Linkit on tarkistettu 10.7.2014.

 

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Muumi ja punainen pyrstötähti

Ohjaaja: Maria Lindberg

Maa: Suomi Vuosi: 2010

Kesto: 77min

Levittäjä: SF Film Oy

Näyttelijät:
Tapani Perttu, Jasper Pääkkönen, Elsa Saisio, Outi Alanen, Taneli Mäkelä, Johanna Viksten.


Ensimmäinen pohjoismainen kokopitkä 3D-elokuva vie seikkailulle Muumilaaksoon. Elokuvaan on tehty oppimateriaali englanninkielen opetukseen 1-3 luokkalaisille.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa