Moonlight

Esittely

Oppimateriaalin teemoja: Elokuvan kerronta (kolminäytöksisyys, valtavirtaelokuvan kerronta), kiusaaminen, homoseksuaalisuus, toksinen maskuliinisuus, huumeet.

Synopsis: Moonlight on Barry Jenkinsin ohjaama ja käsikirjoittama elokuva herkästä nuoresta miehestä, joka yrittää löytää oman paikkansa maailmassa levottomalla asuinalueella Miamissa. Elokuva seuraa päähenkilönsä tarinaa kolmessa eri aikajaksossa ja se pureutuu amerikkalaiseen nykytodellisuuteen ja puntaroi voimakkaan henkilökohtaisella otteella identiteettiä, perhettä, ystävyyttä ja rakkautta. Moonlight kuvaa koskettavalla tavalla niitä hetkiä, ihmisiä ja tuntemattomia voimia, jotka muovaavat elämäämme ja tekevät meistä sellaisia kuin olemme.

Moonlightin keskeisiä teemoja ovat päähenkilön kasvu ja läheisten ihmisten merkitys hänen identiteettinsä muodostumisessa.

Oppimateriaali on suunnattu lukioihin ja muihin toisen asteen oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin on laatinut FM Myrtti Lehtinen. Englannin opetuksen tehtävät ovat laatineet englannin opettajat FM Henna Tamminen ja FM Maija Vanhanen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Moonlight

(Moonlight)

Ohjaaja: Barry Jenkins

Maa: USA Vuosi: 2016

Kesto: 111min Ikäraja: 12

Levittäjä: Oy Cinema Mondo Ltd

Näyttelijät:
Naomie Harris, Andre Holland, Mahershala Ali, Janelle Monae, Ashton Sanders, Trevante Rhodes, Jharrel Jerome


Elokuva kertoo herkästä nuoresta miehestä, joka yrittää löytää oman paikkansa maailmassa levottomalla asuinalueella Miamissa.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa