Moulin Rouge!

Johdanto

Synopsis: Elokuvan tapahtumat sijoittuvat 1900-luvun alkuun kuuluisaan pariisilaiseen yökerhoon Moulin Rougeen eli Punaiseen myllyyn. Moulin Rougen vetonaulana tanssii Satine (Kidman), tunnettu kurtisaani, joka on valmis tekemään kaikkensa edetäkseen urallaan. Hänen tavoitteenaan on tulla oikeaksi näyttelijäksi. Nuori amerikkalainen runoilija (McGregor) on tullut kaupunkiin kirjoittamaan ja päätyy ystäviensä avustamana työstämään Moulin Rougen uutta esitystä. Elokuva seuraa näiden kahden henkilön suhteen kehittymistä, mutta ei tavanomaisin keinoin: lajityypiltään Moulin Rouge on musikaali, jonka ainekset eivät suinkaan ole 1900-luvun alusta.

Oppimateriaalin tehtävät on suunniteltu yläkoulu- ja lukioikäisille.

Oppimateriaalin on laatinut äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori Minna Hautaniemi apunaan työryhmä Annika Henriksson, Hanna Niinistö ja Outi Freese.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Lähteet:

  • Alanen, Antti, 1980-luvun action-elokuva genre-analyysin kannalta. Teoksessa Kinisjärvi ym. (toim.), Elokuva ja analyysi. Painatuskeskus, 1994.
  • Altman, Rick, Elokuva ja genre. Vastapaino, 2002.
  • Juntunen, Max, Elävän kuvan sanasto. Edita, 1997.
  • Laaksonen, Teemu, Tilannekatsaus postmoderniin elokuvaan.

Materiaali on julkaistu vuonna 2001. Linkit on tarkistettu 17.5.2013.

 

 

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Moulin Rouge

(Moulin Rouge)

Ohjaaja: Baz Luhrman

Maa: Australia/Yhdysvallat Vuosi: 2001

Kesto: 128min Ikäraja: 12

Levittäjä: SF Film Oy

Näyttelijät:
Ewan McGregor, Nicole Kidman, Jim Broadbent, Richard Roxburgh, John Leguizamo


Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa