Muisteja

Johdanto


Oppimateriaalin teemoja: essee-elokuva, ohjaaja Peter von Bagh

Synopsis: Muisteja kertoo lapsuudesta ja nuoruudesta suomalaisessa pikkukaupungissa 1950-luvulla. Ohjaaja, elokuvahistorioitsija, kirjailija, professori Peter von Bagh tekee aikamatkan kotikaupunkiinsa Ouluun. Elokuva maalaa kaleidoskooppimaisen näyn pohjoisesta kaupungista ja sen hengestä. Eräs nuoruus, aikakausi ja kaupunki heräävät taianomaisesti henkiin. Elokuva on henkilökohtainen ja paikallinen, mutta samalla yleinen ja universaali. Laaja esseetyyppinen elokuva hyödyntää erilaista arkistomateriaalia: elokuvaa, valokuvia, maalauksia ja muitakin taideteoksia. Ainutlaatuista materiaalia on lukuisista museoista, arkistoista ja yksityishenkilöiden komeroiden kätköistä. (www.filmikamari.fi)

Muisteja -elokuvan on kuvannut Arto Kaivanto, leikkauksesta vastaa Petteri Evilampi ja äänisuunnittelusta Martti Turunen. Anna Korhonen on toiminut arkistotoimittajana, tuottaja on Jouko Aaltonen ja tuotantoyhtiö Illume Oy.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaali on julkaistu vuonna 2013. Linkit on tarkistettu 7.7.2014.

 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Muisteja

Ohjaaja: Peter von Bagh

Maa: Suomi Vuosi: 2013

Kesto: 69min

Levittäjä: Pirkanmaan elokuvakeskus


Ohjaaja, elokuvahistorioitsija, kirjailija, professori Peter von Baghin MUISTEJA kertoo lapsuudesta ja nuoruudesta suomalaisessa pikkukaupungissa 1950-luvulla.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa