Musta jää

Johdanto

Synopsis: Musta jää on psykologinen kolmiodraama kahden naisen epätodennäköisestä ystävyydestä. Tapahtumapaikka on Helsinki lähiympäristöineen. Keskushenkilöt Saara ja Tuuli ovat vastustamattomia ja vaikeasti ennustettavia naisia. Saara on pian neljäkymmentä täyttävä gynekologi. Hän on naimisissa Leon kanssa, joka on arkkitehti ja yliopiston lehtori. Saara epäilee miestään suhteesta toiseen naiseen. Tuuli on 25-vuotias arkkitehtiopiskelija, jonka miesystävä on hänen opettajansa, Leo. Kaikki olisi hyvin, jos Leossa vain olisi tarpeeksi miestä selvittää asiansa hänen ”melkein entisen” vaimonsa kanssa.(www.ses.fi/fi/elokuva.asp?id=752)

Oppimateriaali on suunnattu lukioihin. Tehtäviä voi käyttää lukion filosofian kurssien yhteydessä, erityisen hyvin ne soveltuvat toisen kurssin etiikan ja moraalin kysymysten käsittelyyn. Elokuvaa voi käyttää tunnilla opittujen tietojen soveltamisessa. Oppilaat pääsevät esimerkiksi etsimään yhteyksiä filosofian historian ja nykykulttuurin ilmiöiden välillä sekä soveltamaan filosofisia ongelmia ja filosofian käsitteitä elokuvasta puhumiseen. Oppimateriaalin lähteenä on käytetty mm. Timo Airaksisen oppikirjaa Lukion filosofia. Filosofisen etiikan perusteet.

Oppimateriaalin on laatinut FM Marjo Kovanen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2007. Linkit on tarkistettu 3.6.2013.

 

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Musta jää

Ohjaaja: Petri Kotwica

Maa: Suomi Vuosi: 2007

Kesto: 100min Ikäraja: 16

Levittäjä: Sandrew Metronome Distribution Finland Oy

Näyttelijät:
Outi Mäenpää, Ria Kataja, Martti Suosalo


Musta jää on psykologinen kolmiodraama. Oppimateriaali on tehty lukioikäisille filosofian kursseille.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa