Mustang

Ennen elokuvan katsomista

Katsokaa elokuvan traileri.

Kiinnittäkää huomiota

  1. elokuvan pääteemaan/teemoihin. Minkä teemojen ajattelette olevan elokuvan keskiössä? Kuka/ketkä ovat päähenkilöitä? Onko elokuva mielestänne komedia/melodraama/jotain muuta?
     
  2. visuaalisuuteen ja ääneen. Mitkä visuaaliset elementit nousevat mielestänne tärkeimmiksi ja minkä vuoksi? Entä mikä musiikin ja äänen (ihmisäänien, aseen äänen jne.) merkitys on? Voitte myös katsoa trailerin uudelleen silmät kiinni ja eritellä äänimaisemaa sen jälkeen.
     
  3. tunnetiloihin. Mitä tunnetiloja pystytte tunnistamaan trailerista? Entä millaisia tunteita ja odotuksia traileri herättää teissä?
Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Mustang

(Mustang)

Ohjaaja: Deniz Gamze Ergüven

Maa: Ranska, Saksa, Turkki Vuosi: 2015

Kesto: 97min Ikäraja: 12

Levittäjä: Finnkino Oy

Näyttelijät:
Günes Sensoy, Doga Zeynep Doguslu, Tugba Sunguroglu, Elit Iscan, Ilayda Akdogan


Pienessä turkkilaisessa kylässä Lale ja hänen neljän sisartaan kisailevat kylän poikien kanssa koulumatkalla. Viaton leikki käynnistää skandaalin: sopimattomasta käytöksestä suuttuvat vanhemmat muuttavat perheen kodin vankilaksi ja koulupäivät vaihtuvat kodinhoidon oppitunteihin, kun tyttöjä aletaan valmistella järjestettyjä avioliittoja varten. Siskosten vapaudenkaipuuta ei kuitenkaan voida tukahduttaa, vaan he keksivät jatkuvasti tapoja kiertää rajoja.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa