Muumien taikatalvi

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: suomi toisena kielenä, kielitietoisuus, elokuvan visuaalinen maailma, elokuvan hahmot, Tove Janssonin tuotanto, erityisopetus, vuodenajat ja talvi, joulu, moninaisuus

Oppimateriaali on suunnattu varhaiskasvatukseen, erityisopetukseen, esi- ja alkuopetukseen sekä 3.-5. -luokkien suomi toisena kielenä -opetukseen.

Synopsis:
Talvi tekee tuloaan Muumilaaksoon. Nuuskamuikkunen nostaa repun selkäänsä ja lähtee retkilleen, muumiperhe valmistautuu talviunille. Mutta tämä talvi on erilainen – Muumipeikko päättää pysytellä hereillä ja lähteä tutkimaan talven ihmeitä. Tuttujen lisäksi lumen peittämässä laaksossa vilisee monenlaisia vierailijoita. Kun Muumipeikko kuulee pimeimmän vuodenajan erikoisimmasta vieraasta, päättää hän tehdä kaikkensa, jotta vieras tuntisi itsensä tervetulleeksi. Vierasta kutsutaan nimellä Joulu ja hänen tuloonsa liittyy runsaasti salaperäisiä erityisvalmisteluja. Myös vieraan mukanaan tuomat lahjat houkuttelevat Muumipeikkoa. Koko perheen on oltava hereillä ja valmistauduttava Joulun tuloon!

Elokuva pohjautuu Tove Janssonin rakastettuun kirjaan Taikatalvi.

Oppimateriaalin suomi toisena kielenä -osuuden on laatinut suomi toisena kielenä -opettaja Linda Fischer.

Oppimateriaalin erityisopetusosuuden on laatinut FM Tuulia Niemi-Nikkola.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvan käsittelyssä voi hyödyntää myös MOI-kehittämisohjelman tehtäväkortteja.

Lue myös elokuvan Media-avain -arvio.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

Elokuvasta on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja saameksi puhutut versiot. Suomenkielisessä versiossa on   myös suomenkielinen tekstitys heikkokuuloisille ja englanninkielinen tekstitys. Saamenkielisessä versiossa on tekstitys suomeksi. Ruotsinkielisessä versiossa ei ole tekstitystä. Saatavilla on myös kuvailutulkkaus Move Reading -applikaation kautta.

 


 

 

 

 

 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Muumien taikatalvi

(Muumien taikatalvi)

Ohjaaja: Jakub Wroński ja Ira Carpelan

Maa: Suomi, Puola Vuosi: 2017

Kesto: 82min

Levittäjä: Future Film


Tove Janssonin Taikatalvi-kirjaan perustuva animaatio.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa