Muumit Rivieralla

Keitä kuuluu Muumiperheeseen?

Muumi-kirjoissa perhe on keskiössä. Perheeseen kuuluvat Muumimamma, Muumipappa ja Muumipeikko sekä ottolapsi Nipsu. Rivieralle lähtivät mukaan Muumipeikon, Muumimamman ja Muumipapan lisäksi myös Niiskuneiti ja Pikku Myy.

  • Keskustelkaa Muumiperheen jäsenten rooleista ja ominaispiirteistä sekä heidän välisistä suhteista. Miten ne ilmenevät elokuvassa?
     
  • Keitä muita esiintyy Muumitarinoissa ja mikä on heidän suhteensa Muumiperheen jäseniin? Esimerkiksi Muumit Rivieralla -elokuvassa mukana olleiden Pikku Myyn ja Niiskuneidin osalta.
     
  • Kertokaa tunnilla omasta perheestänne. Keitä siihen kuuluu? Mitä teidän perheenne tekee yhdessä? Voitte myös piirtää perhepotretin joko omasta perheestänne tai muumiperheestä tai taiteilla sarjakuvan muumiperheen seikkailusta.

Tutustukaa lisää muumihahmoihin ja Muumilaaksoon Muumi ja vaarallinen juhannus -oppimateriaalin avulla.

 

 

 

 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Muumit Rivieralla

Ohjaaja: Xavier Picard

Maa: Suomi / Ranska Vuosi: 2014

Kesto: 90min

Levittäjä: Nordisk Film

Näyttelijät:
Äänirooleissa mm. Maria Sid, Alma Pöysti, Kris Gummerus ja Mats Långbacka


Tove Janssonin piirtämät originaalit suomalaiset sarjakuvat heräävät henkiin valkokankaalla kokoillan animaatioelokuvassa aikuisille ja lapsille.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa