Muumit Rivieralla

Miten Tove piirsi? - sarjakuvat ja piirrostyyli

Kun Muumit Rivieralla -elokuvan suunnittelu aloitettiin vuonna 2010, oli tuottaja Hanna Hemilälle selvää, että uudessa piirroselokuvassa haluttiin kunnioittaa Tove Janssonin originaalien sarjakuvien kynänjälkeä ja piirrostyyliä. Sophia Jansson antoi vuonna 2011 luvan elokuvantekijöille lähteä viemään elokuvahanketta eteenpäin ja tavoitteena oli saada elokuva valmiiksi Tove Janssonin satavuotisjuhlavuonna, jota nyt juhlitaan.
(Lähde: Muumit Rivieralla -pressimateriaali)

  • Vertailkaa Janssonin sarjakuvan piirrostyyliä elokuvaan. Löydättekö eroja? Katsokaa vertailukuvia  All Things Moomin -blogista.
     
  • Vertailkaa elokuvan ja sarjakuvan piirrostyyliä laajalle yleisölle ehkä tutumpaan Muumilaakson tarinoita -animaatioon. Mitä eroja ja samankaltaisuuksia löydätte?
     
  • Varhaisella muumihahmolla oli kapea kuono ja pieni suu, sarvia muistuttavat korvat ja pitkä häntä.” (Lähde) Kuinka Muumit ovat muuttuneet vuosien saatossa? Pohtikaa löydättekö eroja Lars ja Tove Janssonin piirrostyyleistä? (Lista Toven ja Larsin piirtämistä sarjakuvista)
     
  • Elokuvassa Niiskuneiti haaveilee Rivieralle pääsystä ja filmitähdistä. Piirrä unelmalomakohteesi. Se voi olla jokin todellinen paikka (mummola,  vaarila, rantaloma, Pariisi, New York, Kanaria, kesämökki) tai kokonaan mielikuvituksen tuotetta. Pitäkää töistä näyttely ja kertokaa, miksi juuri piirtämänne paikka on unelmalomakohde.

 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Muumit Rivieralla

Ohjaaja: Xavier Picard

Maa: Suomi / Ranska Vuosi: 2014

Kesto: 90min

Levittäjä: Nordisk Film

Näyttelijät:
Äänirooleissa mm. Maria Sid, Alma Pöysti, Kris Gummerus ja Mats Långbacka


Tove Janssonin piirtämät originaalit suomalaiset sarjakuvat heräävät henkiin valkokankaalla kokoillan animaatioelokuvassa aikuisille ja lapsille.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa