Myyrän aarre

Johdanto

Synopsis:
Yksinäinen myyrä toivoo aarteekseen ikiomaa tähteä. Eräänä iltana se näkee tähden putoavan metsään ja lähtee etsimään sitä. Matkalla se kohtaa muita eläimiä aarteineen: päästäiset ihailevat helminauhaa, saukko leikkii kultakolikoilla rantavedessä. Nuotion ympärillä istuva iloinen joukko pyytää myyrää liittymään seuraan. Mutta myyrä etsii jääräpäisesti omaa aarrettaan pimenevästä ja pelottavaksi käyvästä metsästä. Kun se käsittää, ettei voi löytää omaa tähteä, se tahtoo ryöstää toisilta heidän kalleutensa. Mutta yritykset päättyvät onnettomasti. Lopulta myyrä ymmärtää, että oikea aarre ei ole ollenkaan sellainen kuin se kuvitteli. Itsekkyydestä vapauduttuaan se saa lopulta myös toivomansa tähden.

Oppimateriaali on suunnattu varhaiskasvatukseen.

Oppimateriaalin ovat laatineet luokan- ja lastentarhanopettaja Tuula Niiniranta ja lastentarhanopettaja Marjut Virsu vuonna 2008. Oppimateriaali on päivitetty ja muokattu vuonna 2020.

Oppimateriaalin on tuottanut ja päivittänyt Koulukino.

Oppimateriaali ruotsiksi

Elokuva on katsottavissa maksutta KAVI:n Elokuvapolku-palvelussa.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Myyrän aarre

Ohjaaja: Tini Sauvo

Maa: Suomi Vuosi: 2001

Kesto: 10min

Levittäjä: Kansallinen audiovisuaalinen instituutti


Pieni myyrä etsii pudonnutta tähteä öisestä metsästä, jossa kaikki muut jo näyttävät löytäneen aarteensa.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa