Näkymätön poika

Supersankarit

Luokan Halloween-juhlien myötä Michelelle selviää, että hänellä on supervoimia – hän pystyy muuttumaan näkymättömäksi! Michele luulee ensin voimien piilevän supersankaripuvussa mutta pian hänelle selviää, että on itse omien supervoimiensa lähde. Aivan ongelmitta uuden kyvyn käyttö ei luonnistu mutta pian Michele pääsee toden teolla käyttämään voimiaan läheistensä auttamiseksi.

1. Miten määrittelisit supersankarin? Mitä ominaisuuksia supersankarihahmolla on? Entä miltä supersankari näyttää tai kuulostaa?

2. Michelen supersankarikyky on muuttua näkymättömäksi. Miten ja missä tilanteissa hän muuttuu näkymättömäksi? Miten Michele alunperin sai kyvyn itselleen?

3. Miten Michele itse kokee oman supervoimansa, entä miten hän käyttää sitä? Entä miten muut reagoivat Michelen supervoimaan?

4. Mitä supersankarihahmoja tiedät? Minkälaisia nämä hahmot ovat ja millaisia supervoimia heillä on?

5. Mitä supersankarielokuvia olet nähnyt? Minkälaisia näkemäsi elokuvat ovat sisällöltään: ovatko ne vauhdikkaita ja äänekkäitä vai hitaita ja pohtivia? Mikä supersankarielokuvissa kiehtoo ihmisiä? Oletko aikaisemmin nähnyt supersankarielokuvaa, jossa ei puhuta englantia?

6. Mitä supersankarielokuvalle tyypillisiä asioita Näkymättömässä pojassa oli?

7. Onko sinulla jotain suosikkia supersankarihahmoista? Miksi juuri tämä hahmo on suosikkisi?

8. Moni supersankarihahmo on miespuolinen. Onko supersankarin sukupuolella tai iällä väliä? Keitä naissupersankareita on olemassa? Keskustelkaa aiheesta ryhmässä.

9. Keksi oma supersankarihahmo! Minkälainen supersankari olisit? Minkälaisia supervoimia haluaisit itsellesi? Mitä tekisit supervoimillasi? Keksikää omat supersankarihahmot, piirtäkää hahmot ja keksikää niille tarinat! Voitte myös kehittää pienryhmissä omat supersankarihahmot, suunnitella hahmojen ympärille tarinan, ja kuvata tarinasta elokuvatrailerin tai piirtää elokuvajulisteen. Esitelkää hahmonne lopuksi koko luokalle.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Näkymätön poika

(Il ragazzo invisibile)

Ohjaaja: Gabriele Salvatores

Maa: Italia Vuosi: 2014

Kesto: 100min Ikäraja: 12

Levittäjä: Espoo Ciné

Näyttelijät:
Ludovico Girardello, Valeria Golino, Fabrizio Bentivoglio


Italialainen supersankarielokuva, jossa 13-vuotias Michele huomaa pystyvänsä muuttumaan näkymättömäksi.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa