Kuva: Jarkko M. Virtanen / Zodiak Finland

Naurun varjolla

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: stand up, huumorin polittiisuus, huumori ja valta, feministinen ja queer stand up, stand upin käsikirjoittaminen.

Synopsis:
Työttömäksi jäänyt, Tampereella asuva ja elämässään hieman hukassa oleva Maria osallistuu stand up -kurssille, ja päätyy aloittelevien koomikoiden kilpailukiertueelle. Seuranaan kiertueella Marialla on pieni, mutta keskenään erilaista komiikkaa tekevä joukko koomikoita. Yhteinen kiertue sujuu sekalaisesti eivätkä ihmissuhteetkaan osoittaudu aivan yksinkertaisiksi. Kun kiertue ja kilpailu saa päätöksensä, ei Mariakaan ole enää entisensä.
(Lähde: Nordisk Film)

Oppimateriaali käsittelee feministisestä ja queerista näkökulmasta stand up -kulttuuria, komedian poliittisuutta, sekä stand upin kirjoittamista. Se toimii myös lyhyenä johdatuksena oman stand up -materiaalin kirjoittamiseen.

Oppimateriaali on suunnattu lukioihin ja muihin toisen asteen oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin on laatinut elokuvatutkija ja stand up -koomikko Pihla Lehtinen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Oppimateriaali on julkaistu vuonna 2021. Linkit on tarkistettu 4.1.2021

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytöksen elokuvateatteriin.

 

 

 


 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Naurun varjolla

Ohjaaja: Reetta Aalto

Maa: Suomi Vuosi: 2020

Kesto: 88min Ikäraja: 7

Levittäjä: Nordisk Film

Näyttelijät:
Elena Leeve, Joonas Saartamo, Ernest Lawson, Aino Sirje, Minna Kivelä, Heikki Silvennoinen, Satu Tuuli Karhu, Miika Laakso


Kotimaisessa komediassa työttömäksi jäänyt, Tampereella asuva ja elämässään hieman hukassa oleva Maria osallistuu stand up -kurssille, ja päätyy aloittelevien koomikoiden kilpailukiertueelle. Seuranaan kiertueella Marialla on pieni, mutta keskenään erilaista komiikkaa tekevä joukko koomikoita. Yhteinen kiertue sujuu sekalaisesti eivätkä ihmissuhteetkaan osoittaudu aivan yksinkertaisiksi. Kun kiertue ja kilpailu saa päätöksensä, ei Mariakaan ole enää entisensä.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa