Kuva: Joonas Pulkkanen

Neiti Aika

Johdanto

Synopsis:
Neiti Aika on Elina Talvensaaren dokumenttielokuva, jossa hän tutustuu uuden kotinsa entiseen, tuntemattomaan asukkaaseen Sirkka-Liisaan. Sirkka-Liisa on kuollut 98-vuotiaana, ilman omaisia. Asunto täyttyy hänen esineistään, kirjeistään ja valokuvistaan, joista nähdään viipyileviä otoksia elokuvan alusta alkaen.

Sirkka-Liisan tarinasta ja sen rakentamisesta syntyy elokuva Neiti Aika, jonka taustalla on elokuvaohjaajan oma pelko ihmisen unohtumisesta ja katoavaisuudesta sekä pyrkimys tämän pelon ymmärtämiseen.

Oppimateriaalin on suunnattu lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin on laatinut Ph.D. Hanna Maria Laakso.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Neiti Aika

Ohjaaja: Elina Talvensaari

Maa: Suomi Vuosi: 2019

Kesto: 60min Ikäraja: 7

Levittäjä: Pirkanmaan elokuvakeskus


Neiti Aika on dokumenttielokuva, jossa ohjaaja Elina Talvensaari tutustuu uuden kotinsa entiseen asukkaaseen, vanhaan naiseen, joka oli kuollut yksin ilman omaisia. Kaikki naisen tavarat huonekaluista perhealbumeihin siirtyivät asunnon mukana Elinalle. Mitä kävisi, jos Elina vain heittäisi kaiken pois? Unohtumisen pelko sai Elinan selvittämään, kuka nainen oli. Elokuva pohtii, mikä on ihmisen elämässä merkittävää, ja mitä elämän merkityksille tapahtuu ihmisen kuoltua.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa