Nicostratos–pelikaani

Eläinnäyttelijät ja eläintenkouluttajat

Elokuvan tekijäryhmällä on kokemusta luontoelokuvien kuvaamisesta, ja katsoja pääsee näkemään, millaista on ystävystyä siivekkään jätin kanssa. Eläintenkouluttajat ovat saaneet eläimet näyttelemään hienosti, ja esimerkiksi pelikaania esittää elokuvassa sen kasvuvaiheiden aikana useampikin lintu.

Ammattimaisia eläintenkouluttajia tarvitaan monissa eri tehtävissä, kuten mainos- ja elokuva-alalla, harrastuskoirien koulutusohjaajina, apuna kotieläinten käytösongelmien hoidossa. Nykyään eläintenhoitajan tutkinnon voi suorittaa myös ammattitutkintona.

Pohjoismaissa tunnetuimpia eläinten kouluttajia on Tuire Tuikku Kaimio, joka kouluttaa niin koirat, hevoset ja kissat kuin ilvekset, seeprat ja skorpionit esiintymään elokuvissa, TV-ohjelmissa, teatterissa ja mainoksissa. Hänen kouluttamiaan esiintyjiä ovat mm. VR:n kyyhkyset, Oululaisen sorsat, Poika ja Ilves-elokuvan ilves, Olvin Jeppe-koira, Elisan tanssiva poro, Unnan ja Nuukin sudet ja Soneran Petu-koira. Kaimion koulutettavana on ollut useampi tuhat eläintä. (Lähde: http://www.tuirekaimio.com/tuire_kaimio.html)

  • Mitä eläimiä elokuvassa esiintyy? (Pelikaani, vuohi ja kissat.) Millaisissa kohtauksissa eläimet ovat hyvin esillä?
  • Muistatteko elokuvia, joissa villieläimet olisivat pääosassa? (Esim. Poika ja ilves, Tarzan-elokuvat Cheetah-simpansseineen, Elsa - vapaana syntynyt, Tyttö ja kettu, Tappajahai, Free Willy, Tyttö ja villihanhet.)
Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Nicostratos-pelikaani

(Nicostratos le pelican)

Ohjaaja: Olivier Horlait

Maa: Ranska Vuosi: 2012

Kesto: 90min Ikäraja: 7

Levittäjä: Cinema Mondo

Näyttelijät:
Emir Kusturica, Jade Rose Parker, Thibault le Guellec


14-vuotias Yannis (Thibault le Guellec) ja tuima kalastaja Demosthene (Emir Kusturica) elelevät kahdestaan vaatimattomalla Zoran saarella tosi pitkän kivenheiton päässä Ateenasta. On Zoralla sentään kelpo rantakahvila, jota pitää kitsas Aristote. Saaren paras kahvila sattuu olemaan myös sen ainoa kahvila, mutta sen ansiosta Yannis tutustuu kesätöihin tulevaan 17-vuotiaaseen ateenalaiseen Angelikiin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa