Nicostratos–pelikaani

Kuvauspaikat

Nicostratos-elokuvan tapahtumapaikkana on pieni kreikkalainen kylä, Zora, jossa on myös luostari ja pieni kahvila. Kylän lähistöllä ovat upeat Myrtan luolat, joissa meren aallot lainehtivat. Todellisuudessa kuvauspaikkoina olivat Kykladien saaret, Sifnos ja Milos.

Miten kuvauspaikat tai elokuvan maisemat tukevat elokuvan tarinaa? Hyvälle elokuvan kuvauspaikalle ei ole olemassa mitään yleistä määritelmää. Elokuvan kohtauksiin valitaan aina kulloinkin sopiva kuvauspaikka. Välillä tarvitaan kauniita ja näyttäviä maisemia, kuten aavoja merimaisemia, värikylläisiä auringonlaskuja, mustanpuhuvia autiotaloja, näyttäviä putouksia, sumuisia siltoja tai maalaisidyllejä, mutta vähintään yhtä usein on löydyttävä rähjäinen mökki, tavallinen koti, pihapiiri, ravintola, koulu, metsäpolku tai kaatopaikka.

Seuraavissa osoitteissa on kerrottu muutamista tunnetuista elokuvien kuvauspaikoista: city.fi, rantapallo.fi.

  • Onko teillä mielessänne joitakin erityisen onnistuneita elokuvien kuvauspaikkoja?
  • Etsikää kaksi tai kolme valokuvaa, jotka olisivat mielestänne sopivia elokuvien kuvauspaikkoja. Keksikää hyviä miljöitä elokuvien eri tyylilajeille. Kirjoittakaa kuvien yhteyteen lyhyitä selostuksia, mitä näillä kuvauspaikoilla tapahtuisi.
Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Nicostratos-pelikaani

(Nicostratos le pelican)

Ohjaaja: Olivier Horlait

Maa: Ranska Vuosi: 2012

Kesto: 90min Ikäraja: 7

Levittäjä: Cinema Mondo

Näyttelijät:
Emir Kusturica, Jade Rose Parker, Thibault le Guellec


14-vuotias Yannis (Thibault le Guellec) ja tuima kalastaja Demosthene (Emir Kusturica) elelevät kahdestaan vaatimattomalla Zoran saarella tosi pitkän kivenheiton päässä Ateenasta. On Zoralla sentään kelpo rantakahvila, jota pitää kitsas Aristote. Saaren paras kahvila sattuu olemaan myös sen ainoa kahvila, mutta sen ansiosta Yannis tutustuu kesätöihin tulevaan 17-vuotiaaseen ateenalaiseen Angelikiin

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa