Nukkumatti - seikkailu unimaassa

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja ovat: Nukkumatin hahmo, painajaiset, pelon hallinta, nukahtaminen ja siihen liittyvät rituaalit, elokuvan keskeiset roolihahmot ja lajityypit

Oppimateriaalin tehtävät on laadittu esikoululaisille ja 1.-3. luokille.

Synopsis: Nukkumatti asuu Unimaassa, jossa ihmisten unet elävät omaa elämäänsä. Hän tulee joka ilta tuomaan meille pienessä säkissään unihiekkaa, joka antaa meille nähtäväksi aina vain hyviä unia.

Nyt Unimaa on kuitenkin vaarassa, sillä Nukkumatin unihiekkasäkki on joutunut vääriin käsiin, kun painajaisten ja myrskyjen herra Habumar on onnistunut varastamaan sen. Jos hänen pahat aikeensa toteutuvat, niin ihmiset tulevat näkemään vain pahoja unia, sillä ilkeä herra Habumar on tehnyt unihiekasta painajaishiekkaa.

Unimaan asukkaat, meidän uniemme hahmot, eivät pysty taistelemaan toisiaan vastaan, joten apuun tarvitaan ihmislapsen apua.

Nukkumatti lähettää unilammas Nepon hakemaan Valvemaasta avuksi sellaista reipasta merikapteenia, joka ei myrskyjä eikä painajaisia pelkää. Miko-poika vaikuttaa olevan juuri sopiva sankarilliseksi Nukkumatin apulaiseksi. Hän nimittäin haluaisi olla urhea merikarhu, kuten hänen isoisänsäkin oli. Mikolla on kuitenkin hankala ongelma, joka ei rohkealle merikapteenille oikein sovi; hän nimittäin pelkää vettä.

Miko joutuu hurjaan seikkailuun yrittäessään pelastaa unihiekkaa ilkeän Habumarin kynsistä. Mikon täytyy voittaa pelkonsa ja painajaisensa, ennenkuin Nukkumatin unihiekkasäkki on pelastettu.

Oppimateriaali ovat tehneet luokanopettajat Annika Henriksson ja Tuula Niiniranta.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu 2010. Linkit on tarkistettu 3.7.2014.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Nukkumatti - seikkailu unimaassa

(Das Sandmännchen - Abenteuer im Traumland)

Ohjaaja: Jesper Møller, Sinem Sakaoglu

Maa: Saksa Vuosi: 2010

Kesto: 83min

Levittäjä: Finnkino

Näyttelijät:
Veikko Honkanen, Akira Takak, iPetri Halttu


Unimaa on paikka jossa unemme jatkavat elämäänsä meidän jo herättyämme. Siellä asuu myös Nukkumatti joka tuo meille suloisimmat unet ilta illan jälkeen.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa