Nuori Astrid

Johdanto

Synopsis: Kun Astrid Lindgren oli hyvin nuori, tapahtui jotakin mikä vaikutti hänen elämäänsä perinpohjaisesti ja antoi hänelle erikoislaatuisen kyvyn nähdä syvälle lasten sieluihin. Tämä tapahtuma rohkaisi häntä rikkomaan niin totuttuja sääntöjä kuin uskonnollisia ja yhteiskunnallisia odotuksia. Astridista tuli yksi aikojemme luovimmista naisista: koko maailman tuntema ja rakastama tarinankertoja.
Lähde: Nordisk Film

Käsikirjoitus: Kim Fupz Aakeson, Pernille Fischer Christensen

Oppimateriaali on suunnattu yläkouluihin, lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Yläkoulun osalta oppimateriaali soveltuu erityisesti äidinkielen ja kirjallisuuden, toisen kotimaisen kielen, biologian, terveystiedon, elämänkatsomustiedon ja kuvataiteen oppiaineisiin. Opetussuunnitelmien aihekokonaisuuksiin osalta oppimateriaali soveltuu perusopetuksen kokonaisuuksiin ajattelu ja oppimaan oppiminen, kulttuurinen osaaminen, vuorovaikutus ja ilmaisu, itsestä huolehtiminen ja arjen taidot ja monilukutaito.

Lukion osalta oppimateriaali soveltuu erityisesti seuraaviin kursseihin: Äidinkieli ja kirjallisuus: Tekstit ja vuorovaikutus (ÄI1), Kieli, kulttuuri ja identiteetti (ÄI2), Tekstit ja vaikuttaminen (ÄI4), Ruotsin kieli ja kirjallisuus: Tekstien maailma (MO1), Kirjallisuuden keinoja ja tulkintaa (MO3), Tekstit ja vaikuttaminen (MO4); Toinen kotimainen kieli (ruotsi); Biologia: Ihmisen biologia (BI4), Maantiede: Yhteinen maailma (GE3), Filosofia: Johdatus filosofiseen ajatteluun (FI1), Etiikka (FI2), Psykologia: Psyykkinen toiminta ja oppiminen (PS1), Kehittyvä ihminen (PS2), Tunteet, psyykkinen hyvinvointi ja mielenterveys (PS4), Yksilöllinen ja yhteisöllinen ihminen (PS5), Elämänkatsomustieto: Maailmankatsomus ja kriittinen ajattelu (ET1), Ihminen, identiteetti ja hyvä elämä (ET2), Yksilö ja yhteisö (ET3), Kuvataide: Kuvat ja kulttuurit (KU1), Osallisena mediassa (KU3). Oppimateriaali soveltuu lukion opetussuunnitelman aihekokonaisuuksiin aktiivinen kansalaisuus, yrittäjyys ja työelämä, hyvinvointi ja turvallisuus, kulttuurien tuntemus ja kansainvälisyys sekä monilukutaito ja mediat.

Oppimateriaalin on laatinut aineenopettaja ja elokuvakasvattaja FM Maria Lehtonen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Ruotsin elokuvainstituutin tuottama ruotsinkielinen oppimateriaali.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Nuori Astrid

(Unga Astrid)

Ohjaaja: Pernille Fischer Christensen

Maa: Ruotsi Vuosi: 2018

Kesto: 123min Ikäraja: 12

Levittäjä: Nordisk Film

Näyttelijät:
Alba August, Maria Bonnevie, Magnus Krepper, Henrik Rafaelsen, Trine Dyrholm, Björn Gustafson, maria fahl vikander


Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa