© 2018. Artista Filmi
© 2018. Artista Filmi

Olavi Virta

Opettajalle

  • Tiedonhakutehtävät kannattaa teettää ennen elokuvan katsomista. Myös BusyDock OSKin Filmivartti, jonka aiheena on Olavi Virta -elokuva ja jolla haastatellaan ohjaaja Timo Koivusaloa ja näyttelijöitä Lauri Tilkasta ja Malla Malmivaaraa, kannattaa katsoa ennen elokuvaa. Sanoitusten analyysitehtävät voi teettää hyvin myös elokuvan katsomisen jälkeen.
     
  • Tehtävät voi käsitellä eri tavoin: keskustelemalla tai kirjallisesti esimerkiksi ajatuskarttoina tai julisteina, yksin, pari- tai pienryhmätöinä. Sanoituksien analysointitehtäviä voi käyttää myös lukion äidinkielen lukutaidon kokeen harjoitustehtävinä (osa 2, kaunokirjalliset aineistot). Tällöin tehtäviin liittyvät kysymykset toimivat apukysymyksinä.
     
  • Vierailukohdevinkkejä on listattu hyödynnettäväksi mahdollisuuksien mukaan joko ennen tai jälkeen elokuvan, yhdessä tai omalla ajalla kierreltäviksi.
     
  • Tehtävät soveltuvat esimerkiksi äidinkielen ja kirjallisuuden, musiikin ja historian opetukseen.
Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Olavi Virta

(Olavi Virta)

Ohjaaja: Timo Koivusalo

Maa: Suomi Vuosi: 2018

Kesto: 125min Ikäraja: 12

Levittäjä: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland

Näyttelijät:
Lauri Tilkanen, Malla Malmivaara, Vesa Vierikko, Seela Sella, Martti Suosalo, Jonna Järnefelt, Hannu-Pekka Björkman, Heikki Nousiainen ja Raimo Grönberg


Elämäkertaelokuva Suomen kaikkien aikojen suosituimmasta laulajasta.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa