Oopperan kummitus

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: ooppera

Synopsis: Oooperan kummitus on upea tarina, joka nähdään nyt musikaaleistaan maailmankuulun Andrew Lloyd Webberin, Gaston Lerouxin ja ohjaaja Joel Schumacherin käsikirjoittamana elokuvaversiona. Kasvoiltaan epämuodostunut mies, joka tunnetaan ”Oopperan kummituksena” rakastaa Pariisin oopperatalon henkilökunnan terrorisointia ja pelottelua. Kummitus rakastuu nuoreen laulajattareen Christine Daaeen, jolle hän antaa laulutunteja. Christine kuitenkin näkee vain Raoul Viscount de Changeyn ja kummitus päättää mustasukkaisuuden vimmassaan kidnapata Christinen ja tehdä tästä ikuisen morsiamensa.

Materiaali koostuu ennen elokuvaa tehtäväksi sopivista valmistavista tehtävistä. Elokuva olisi hyvä nähdä mahdollisimman pian harjoitteiden jälkeen. Elokuvan jälkeen voi vielä keskustella omien harjoitteiden ja elokuvan suhteesta, jos se vaikuttaa luontevalta.

Oppimateriaalin on laatinut musiikin lehtori Petri Kangas.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2004. Linkit on tarkistettu 5.5.2014.


 

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Oopperan kummitus

(The Phantom of the Opera)

Ohjaaja: Joel Schumacher

Maa: USA Vuosi: 2004

Kesto: 143min Ikäraja: 12

Levittäjä: Sandrew Metronome Distribution Finland Oy

Näyttelijät:
Gerard Butler, Emmy Rossum, Patric Wilson, Simon Callow


Oooperan kummitus nähdään musikaaleistaan maailmankuulun Andrew Lloyd Webberin käsikirjoittamana elokuvaversiona.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa