keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU
Busterin maailma 2021. Kinoscreen Illusion ltd.

Busterin maailma (Busters verden) on vuonna 1979 julkaistu 161-sivuinen lastenkirja. Suomeksi kirja julkaisiin vuonna 1985. Kirjan on kirjoittanut tanskalainen kirjailija Bjarne Reuter. Ensimmäisen kerran Busterin maailma nähtiin valkokankaalla jo vuonna 1984, kun Bille August ohjasi sittemmin lastenelokuvaklassikoksi kohonneen version.

Ennen elokuvan katsomista kirja voidaan lukea yhdessä luokassa siten, että opettaja lukee muutaman sivun päivässä kirjaa eteenpäin. Yhteinen lukukokemus vahvistuu, kun kirjan tapahtumista keskustellaan vuorovaikutteisesti.

Mistä opettaja voi keskustella luokassa oppilaiden kanssa? Opettajan on hyvä tehdä tarkentavia kysymyksiä kirjan tapahtumapaikasta ja pyytää oppilaita kuvailemaa omin sanoin kirjan miljöötä. Miljööstä kuten esimerkiksi karnevaaleista voidaan piirtää yhdessä kuvia.

Päähenkilöiden ajatuksia ja tunteita voidaan käydä läpi esimerkiksi draaman keinoin. Oppilaat voivat esittää kirjan hahmojen ajatuksia esimerkiksi imitoimalla oman mielikuvansa mukaisesti hahmoja. Muut oppilaat yrittävät arvata, mistä kirjan hahmosta on kyse.

Kun kirja on saatu luettua, kirjan juoni voidaan yhdessä kerrata piirtämällä taululle iso aikajana, johon kirjan tapahtumat sijoitetaan.

Kun on luettu kirja ja katsottu elokuva, voidaan pohtia miten ne poikkesivat toisistaan. Kannattaa myös pohtia mitä samaa niissä oli. Yhdessä voidaan miettiä, mitä eroja kirjallisella ja elokuvallisella tekstillä ja ilmaisulla on.