keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU
SV | EN | RU
Where to Invade Next (2016).

Michael Moore on amerikkalainen dokumentaristi, joka nousi kuuluisuuteen Oscar-palkitulla elokuvallaan Bowling for Columbine. Koulusurmia ja asehulluutta käsitelleen dokumentin jälkeen Moore on käsitellyt elokuvissaan muun muassa amerikkalaista terveydenhoitojärjestelmää ja kapitalismin hintaa.

Mooren elokuvissa toistuu ohjaajalle ominainen tyyli, jossa hän toimii itse elokuviensa kertojaäänenä ja eräänlaisena tutkivana päähenkilönä. Tyylille ominaista on myös huumori, kärjistäminen ja teeskennelty naiivi tietämättömyys.

Moore on suuren suosionsa lisäksi saanut osakseen myös runsasta kritiikkiä. Kritiikin kärki kohdistuu yleensä syytöksiin populismista ja tarkoitushakuisesta kerronnasta.

Mooren elokuvallista tyyliä, ohjaajapersoonaa ja kritiikkiä käsitellään kattavasti Capitalism: a Love Story -elokuvan oppimateriaalissa.

 

Filmografia

Roger & Me (1989) – dokumenttielokuva

Pets or Meat: The Return to Flint (1992) – TV dokumentti

TV Nation (1994) – dokumentaarinen TV-sarja

Canadian Bacon (1995) – fiktioelokuva

The Big One (1997) – dokumenttielokuva

And Justice for All (1998) – TV dokumentti

The Awful Truth (1999-2000) – dokumentaarinen TV-sarja

Bowling for Columbine (2002) – dokumenttielokuva

Fahrenheit 9/11 (2004) – dokumenttielokuva

Sicko (2007) – dokumenttielokuva

Fahrenheit 9/11½ (2008) – dokumenttielokuva

Capitalism: A Love Story (2009) – dokumenttielokuva

Where to Invade Next (2015) – dokumenttielokuva