keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Kirjasta elokuvaksi

 

Elokuva on filmatisointi sotkamolaisen kirjailijan, Veikko Huovisen, samannimisestä pienoisromaanista. Lukekaa kirja ennen tai jälkeen elokuvan katsomisen. Episodi-lehdessä (1/04, sivut 74-75) Hannu Liekson kysymykseen ”Kuinka lähellä elokuvasi on sitä vaikutelmaa, jonka sait kirjan luettuasi?” 
Markku Pölönen vastaa seuraavasti: 
 
”Elokuva ja kirja eivät koskaan voi olla yksi yhteen, mutta ne voivat olla sukulaisia. On tärkeää, että kun lukee kirjan ja katsoo elokuvan, molemmista tulee sama fiilis. Silloin ne ovat sukulaissieluja. Kyllä mielestäni pääsin aika lähelle kirjaa. Aika paljon piti silti alkua ja loppua muokata. Samoin elokuvan dramaturgiaa piti muokata. Yhdistelin joitakin henkilöitä ja kasvatin toisten osuutta. Jätin myös joitakin vaiheita pois etenkin matkanteon kohdalta. Katsojaa ei saa odotuttaa liikaa, että päästään perille. Aloitin elokuvan aikaisemmasta vaiheesta kuin mistäkirja alkoi. Huovisen kirja alkaa vasta siinä vaiheessa, kun Mertsi on jo haavoittunut, mutta minä halusin esitellä Mertsin ennen sitä, jotta katsoja huomasi millainen Mertsi oli ennen vammautumistaan ja miten iso muutos se hänelle oli. Mutta ei minusta tunnu ollenkaan, että olisin heittänyt mitään lapsia pois pesuveden mukana. Tein paljon yhteistyötä Veikon kanssa.”
  • Tarkastelkaa Veikko Huovisen kirjaa ja Markku Pölösen elokuvaa edelliseen vastaukseen perustuen. Keskustelkaa huomioistanne.