keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU

Elokuvassa muut lapset vähättelevät ja pilkkaavat Jaska Jokusta ja nauravat hänelle – mutta Punatukkainen tyttö näkee Jaskan tekojen taakse. Jaska on ystävällinen pikkusiskolleen Sallille kykykilpailussa, kun Salli joutuu naurunalaiseksi. Punatukkainen tyttö pitää Jaskaa taitavana ja hauskana tanssikilpailussa. Punatukkaisen tytön mielestä Jaska on rehellinen ja avulias.

1. Keskustelkaa pienissä ryhmissä tai koko luokan kanssa yhdessä ulkoisista ominaisuuksista ja muodostakaa lauseita. Esimerkiksi: silmien väri, hiusten väri ja vaatteet.

She doesn’t have green eyes – she has blue eyes.

He doesn’t have blonde hair – he has red hair.

He is not wearing a pair of shorts – he is wearing trousers.

Vinkki! High five! on alakoulun englannin kirjasarja. Otavan sivuilta löytyy tehtäväpaketti, jonka kaksi tehtävää sopivat myös elokuvan käsittelyyn.

2. a) Are you my friend? Parinetsintäleikki

Oppilaille jaetaan kahtia leikatut sydämet. Jokainen sydän on leikattu eri tavalla. Taustalla soi musiikki. Kun musiikki taukoaa, kysytään lähimmältä luokkatoverilta: ”Are you my friend?” ja verrataan sydämen puoliskoja toisiinsa. Jos pari löytyy, jatketaan liikkumista yhdessä parin kanssa, kunnes kaikki ovat löytäneet parin.

b) Find your friend! Parinetsintäleikki

Luokka kerää yhdessä taululle positiivisia adjektiiveja. Ne kirjoitetaan lapuille niin, että jokainen adjektiivi on kahdella lapulla. Laput sekoitetaan ja jaetaan. Opettajan merkistä oppilaat lähtevät kiertelemään luokassa ja kehuvat toisiaan: "You are nice! You are beautiful!" jne. Kun löytyy henkilö, jolla on sama adjektiivi, pari on löytynyt.