keyboard_arrow_up
menu
SV | EN | RU

Osallistu Koulukinon palautekyselyyn

Arvomme kaikkien palautetta antaneiden kesken elokuvalippuja

SV | EN | RU
Vinski ja näkymättömyyspulveri / Snapper Films Oy

1. Vad berättas om Vinski i filmen? Hurdan är hans familj? Hur verkar hans hem? Har han vänner?

Karaktärsutveckling

Inom filmer och böcker talar man om karaktärsutveckling när man vill visa på de olika per-sonernas utveckling under berättelsens gång. ”I början är Vinski en ensam, bekräftelsesökande pojke, som sakta lär sig att ära och beröm-melse inte är så viktigt, utan att göra gott är det viktigaste. Vinski är lite lillgammal. Hans mål är inte större eller mindre än en bättre värld”, berättar Kuura Rossi som spelar Vinski i filmen i en intervju.

(Källa: Yle.fi, 21.12.2021 Pia Parkkinen, fritt översatt.)

2. Hurdan karaktärsutveckling sker i Vinski och osynlighetspulvret? Hur förändras Vinski under filmens gång? Förändras filmens andra karaktärer?

3. Vilka andra karaktärer än Vinski finns det i filmen?Vilken är er favoritkaraktär? Varför?Finns det någon karaktär i filmen som ni inte gillar? Varför?Vilken av filmens karaktärer skulle det vara roligast att spela, och varför?

Mobbning och kompisrelationer

4. Vilka tråkiga saker händer åt Vinski i början av filmen? Fundera över bl.a. ensamhet och mobbning. På vilka sätt mobbas Vinski i filmen? Vilka positiva kompisrelationer fanns det i filmen? Vilka var Vinskis vänner?

Tips! Mieli ry har skapat en hel del material för att behandla mobbning och relationer med elever i lågstadiet. Kolla här på Mieli ry:s hemsidor.