Päätalo

Johdanto

Draama

Oppimateriaalin tehtävät on suunniteltu yläkouluihin, lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin teemoja: Kalle Päätalo, 1950-luku, kuinka tulla kirjailijaksi, murteet

Synopsis: Päätalo on 1950-luvulle sijoittuva elokuva, joka kertoo rakennusmestarina toimineen Kalle Päätalon palavasta intohimosta tulla kirjailijaksi ja tiestä, joka johti ensimmäisen romaanin, Ihmisiä telineillä, syntyyn. Elokuvaa kuvattiin mm. Taivalkoskella, Kuusamossa ja Helsingissä. Yksi kuvauspaikoista oli Päätalon lapsuudenkoti Kallioniemi Taivalkosken Jokijärvellä. Liikaa raskasta työtä, liian vähän rakkautta avioliitossa ja liian vähän itseluottamusta estävät Päätaloa toteuttamasta elämänikäistä haavettaan; tulla kirjailijaksi. Kunnes hän löytää uuden rakkauden.

Vuosi 2008 on Päätalon esikoiskirjan Ihmisiä telineillä ilmestymisen 50-vuotisjuhlavuosi. Kaikkiaan Kalle Päätalo on julkaissut 39 romaania ja hän oli yksi Suomen tuotteliaimpia kirjailijoita. Päätalon kirjoja on painettu kaikkiaan 3,5 miljoonaa kappaletta ja kaikki Päätalon teokset on kustantanut Gummerus. 

Oppimateriaalin ovat laatineet Kalle Päätalo -seura ry:n pj. Raimo Aro Kallioniemi, säätiön asiamies Maija-Liisa Halonen sekä Päätalo-instituutin johtaja Kati Koivukangas.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2008. Linkit on tarkistettu 14.7.2015.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Päätalo

Ohjaaja: Hannu Kahakorpi

Maa: Suomi Vuosi: 2008

Kesto: 108min Ikäraja: 12

Levittäjä: Nordisk Film Theatrical Distribution

Näyttelijät:
Kai Lehtinen ja Susanna AnteroinenPirjo Leppänen, Kari Hietalahti ja Antti Virmavirta.


Päätalo on 1950-luvulle sijoittuva elokuva, joka kertoo rakennusmestarina toimineen Kalle Päätalon palavasta intohimosta tulla kirjailijaksi ja tiestä, joka johti ensimmäisen romaanin, Ihmisiä telineillä, syntyyn. Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa