Palnan tyttäret

Johdanto

Dokumentti

Oppimateriaalin teemoja: dokumenttielokuva, lastenkoti ja adoptio, Intia ja intialainen kulttuuri, juuret, itsetunto, perhe

Oppimateriaalin tehtävät on suunniteltu alakoulun 2.- 4.-luokkalaisille. Oppimateriaalin lopusta löytyy tehtävä myös 9.-luokkalaisille.

Synopsis: Palnan tyttäret on dokumenttielokuva rakkauden synnystä ja yksin maailmaan jää- neistä lapsista, jotka löytävät kodin. Kiti Luostarinen seuraa toista vuotta Magi Viljasen ja Jouko Ollikaisen adoptio-perhettä. Devi on onnekas, koska hän on saanut hyvän kodin Suomesta. Hänen lisäkseen perheeseen odotetaan pikkusisarta, ja Devi saakin tehdä matkan omaan menneisyyteensä, kun hänen perheensä lähtee hakemaan delhiläisestä Palnan lastenkodista toista tytärtä, Stutia.

Dokumentin tapahtumat sijoittuvat Suomeen ja Intiaan. Siinä käsitellään inhimillisen elämän suuria teemoja: lapsuutta, muistia, rakkautta ja ihmisen identiteetin muotoutumista. Palnan tyttäret menee aidosti syvälle; siinä kuvataan vanhempien tunteiden liikahduksia. Äiti lukee päiväkirjaansa ja sanoo, että lapsen saaminen on maailman kaunein rakkaustarina. Isä ei liikutuksen vallassa saa hetkeen sanaa suustaan. Devin ja hänen perheensä tarina on lämmöllä ja myötäelämisellä tehty dokumentti, joka muistuttaa siitä, että elämässä on roppakaupalla myös onnea ja hyviä hetkiä.

Oppimateriaalin ovat laatineet luokanopettajat Annika Henriksson ja Tuula Niiniranta.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2007. Linkit on tarkistettu 14.7.2015.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Palnan tyttäret

(Palnan tyttäret)

Ohjaaja: Kiti Luostarinen

Maa: Suomi Vuosi: 2007

Kesto: 69min

Levittäjä: Pirkanmaan elokuvakeskus,Suomen elokuvakontakti

Näyttelijät:
Dokumentti


Palnan tyttäret on dokumenttielokuva rakkauden synnystä ja yksin maailmaan jääneistä lapsista, jotka löytävät kodin. Se käsittelee inhimillisen elämän suuria teemoja: lapsuutta, muistia, rakkautta ja ihmisen identiteetin muotoutumista. Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa