Paterson

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: Ohjaaja Jim Jarmuschin tyyli, elokuvan keinot, elokuva ja runo, taiteen tekemisen merkitys, katsomiskokemus.

Oppimateriaali on suunnattu lukioihin ja muihin toisen asteen oppilaitoksiin.

Synopsis:
Paterson on bussikuski Patersonin kaupungissa New Jerseyssä. Hänen elämänsä koostuu yksinkertaisista rutiineista: joka päivä hän ajaa samaa reittiä tarkkaillen tuulilasinsa editse ajelehtivaa kaupunkia ja kuunnellen ympärillään käytävien keskustelujen osasia. Hän kirjoittaa runoja muistikirjaansa, ulkoiluttaa koiraansa, käy baarissa tasan yhdellä oluella ja palaa kotiin vaimonsa Lauran luokse.

Lauran maailma puolestaan muuttuu jatkuvasti. Lähes päivittäin hän keksii erilaisia unelmia ja innostavia projekteja. Paterson ja Laura rakastavat toisiaan. Mies tukee vaimonsa uusia tavoitteita ja vaimo miehensä runonlahjoja.

Elokuva tarkastelee hiljaisen eleettömästi jokapäiväisen arjen ylä- ja alamäkiä ja elämän pienten yksityiskohtien runollisuutta.

Oppimateriaalin on laatinut Ph.D. Hanna Maria Laakso.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.


Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

Materiaali on julkaistu vuonna 2017. Linkt on tarkistettu 17.1.2017.

 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Paterson

(Paterson )

Ohjaaja: Jim Jarmusch

Maa: Yhdysvallat, Saksa, Ranska Vuosi: 2016

Kesto: 119min Ikäraja: 7

Levittäjä: Finnkino Oy

Näyttelijät:
Adam Driver, Golshifteh Farahani


Jim Jarmuschin elokuva tarkastelee hiljaisen eleettömästi jokapäiväisen arjen ylä- ja alamäkiä ja elämän pienten yksityiskohtien runollisuutta.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa