Peter Pan

Johdanto

Synopsis: Eräänä iltana Wendy on kertomassa pikkuveljilleen hurjia tarinoita Kapteeni Koukusta. Veljien nukahdettua Wendy tapaa lastenhuoneessa Peter Panin, pojan joka osaa lentää. Peteriä kiehtoo Wendyn kertomat sadut ja pyytää tätä mukaansa Mikä-Mikä-maahan kertomaan satuja myös Kadonneille pojille. Keneen voi luottaa, kun Helinä-keiju on mustasukkainen tai kun Wendystä tuleekin merirosvo nimeltä pitkäkynsi Jill. 

J.M. Barrien satuklassikko kertoo Darlingin lasten huikeasta seikkailusta Peter Panin kanssa Mikä-Mikä-maassa. Tämä uusin elokuvaversio nostaa esiin aikuiseksi kasvamisen vaikeutta ja sen herättämiä tunteita. Pienille katsojille elokuva voi ajoittain tuntua jopa pelottavalta, mutta isommille satukerronnastaan huolimatta tämä versio voi toimia keskustelun avauksena murrosiän kysymyksiin. 
 
Oppimateriaali on suunnattu alakouluihin.
 
Oppimateriaalin on laatinut luokanopettaja Annika Henriksson ja tuottanut Koulukino.
 
Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.
 
Materiaali on julkaistu vuonna 2004. Linkit on tarkistettu 10.7.2014.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Peter Pan

(Peter Pan)

Ohjaaja: P.J. Hogan

Maa: USA Vuosi: 2004

Kesto: 115min Ikäraja: 7

Levittäjä: FS Film Oy

Näyttelijät:
Jeremy Sumpter, Rachel Hurd-Wood, Jason Isaacs, Olivia Williams, Ludvine Sagnier, Lynne Redgrave, Richard Briers, Theodore Chester, Rubert Simonian, George MacKay, Harry Eden, Patrick Gooch, Lachlan Gooch


Elokuva Peter Panista on puhuttu suomeksi, joten koko alakoulu voi käydä katsomassa sen yhdessä. Kapteeni Koukku on tässä elokuvassa yhtä pelottava kuin alkuperäisessä sadussa!

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa