Peter Pan

Aikuiseksi kasvaminen

 

P.J. Hoganin elokuvaohjaus keskittyy erityisesti aikuiseksi kasvamisen ongelmaan. 12-vuotiaan Wendyn täti ja vanhemmat valmistelevat tyttöä aikuisuutta varten. Wendy ja Peter Pan käyvät useita keskusteluita sekä tunteista että tulevaisuudesta. He kokeilevat vanhemmuutta leikkimällä Kadonneitten poikien vanhempia. Wendylle rakastuminen ja perhe ovat tulevaisuuden suunnitelmia. Peter puolestaan ei haluaisi kasvaa aikuiseksi eikä ajatella ikäviä asioita. Hän kieltää omat tunteensa, vaikka osaakin iloita ja surra. Mahdollisuus elää ikuisesti lapsena onnistuu vain Mikä-Mikä-maassa. Oman näkökulman aikuistumiseen ja puolison löytämiseen, tuo Kapteeni Koukku, joka suree omaa yksinäistä kohtaloaan. 
 
a) Kirjoittakaa tai keskustelkaa mitä aikuiseksi kasvamiseen liittyy. Millaisia tunteita murrosikä voi aiheuttaa? Mikä on vaikeinta? Mitä mahdollisuuksia aikuisuus tuo tullessaan? Mitä toiveita ja suunnitelmia sinulla on aikuisuuteen liittyen? Millainen on mielestäsi hyvä aikuinen? 
 
b) Järjestäkää luokassanne väittely, niin että kolme oppilasta asettuu Wendyn rooliin puolustamaan aikuiseksi kasvamisen tärkeyttä ja toiset kolme oppilasta Peter Panin rooliin puhumaan lapsuuden huolettomuudesta ja halusta samaistua Peterin kaltaiseen elämään. 

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Peter Pan

(Peter Pan)

Ohjaaja: P.J. Hogan

Maa: USA Vuosi: 2004

Kesto: 115min Ikäraja: 7

Levittäjä: FS Film Oy

Näyttelijät:
Jeremy Sumpter, Rachel Hurd-Wood, Jason Isaacs, Olivia Williams, Ludvine Sagnier, Lynne Redgrave, Richard Briers, Theodore Chester, Rubert Simonian, George MacKay, Harry Eden, Patrick Gooch, Lachlan Gooch


Elokuva Peter Panista on puhuttu suomeksi, joten koko alakoulu voi käydä katsomassa sen yhdessä. Kapteeni Koukku on tässä elokuvassa yhtä pelottava kuin alkuperäisessä sadussa!

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa