Peter Pan

Henkilöiden tarkastelua

 

a) Mitä henkilöitä elokuvan tarina sisältää? (Peter Pan, Kadonneet pojat, keijut, merirosvot, intiaanit, merenneidot...) Ketkä henkilöistä ovat ystäviä tai vihollisia keskenään? Miten se näkyy heidän teoissa ja toiminnassa? Onko elokuvassa sankareita? Miten sankaruus heissä näkyy? 
 
b) Pohtikaa yhdessä, mikä muokkaa käsityksiämme satuhahmoista. Mistä rakentuu kuva, joka meillä on esimerkiksi merenneidoista, keijuista tai merirosvoista? Osaatteko nimetä joitain elokuvia tai kirjoja, jotka ovat muokanneet mielikuvianne. Millaisina elokuvan henkilöt kuvataan? Poikkeaako henkilöiden kuvaaminen mielestänne aikaisemmin totutusta? 
 
c) Millainen sankari- tai satuhahmo sinä haluaisit olla? Keksi oma henkilöhahmo, joka asuisi Mikä-Mikä-maassa. Kuka hän on? Missä hän asuu? Kenen kaveri hän on? Piirrä hahmostasi ja hänen kodistaan luonnoksia, joiden avulla voit esitellä hahmoa toisille. Piirrokset voivat toimia myöhemmin tarinan kertomisen tai kirjoittamisen pohjana. 

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Peter Pan

(Peter Pan)

Ohjaaja: P.J. Hogan

Maa: USA Vuosi: 2004

Kesto: 115min Ikäraja: 7

Levittäjä: FS Film Oy

Näyttelijät:
Jeremy Sumpter, Rachel Hurd-Wood, Jason Isaacs, Olivia Williams, Ludvine Sagnier, Lynne Redgrave, Richard Briers, Theodore Chester, Rubert Simonian, George MacKay, Harry Eden, Patrick Gooch, Lachlan Gooch


Elokuva Peter Panista on puhuttu suomeksi, joten koko alakoulu voi käydä katsomassa sen yhdessä. Kapteeni Koukku on tässä elokuvassa yhtä pelottava kuin alkuperäisessä sadussa!

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa