Peter Pan

Merirosvolaivat ja Mikä-Mikä-maa

 

1. a) Etsikää kirjastosta tietoa merirosvoista. Mitä heistä kerrotaan? Mitkä asiat merirosvoista ovat keksittyjä tarinoita ja mitkä ovat todellisia asioita? Selvittäkää onko merirosvoja vielä olemassa. 
 
b) Merirosvolaiva-kollaasi. Piirtäkää tai maalatkaa näyttäviä merirosvolaivoja korkeine mastoineen ja luurankolippuineen. Leikatkaa laivat ääriviivoja myöten irti paperista. Laveeratkaa toinen paperi vesivärin sinisen sävyillä. Paperin kuivuttua repikää siniseksi maalatusta paperista suikaleita. Lopuksi liimatkaa värilliselle piirustuspaperille sekä merirosvolaiva että ”vaahtopäiset” suikaleet aalloiksi. 
 
2. ”Toisesta oikealle ja suoraan aamuun saakka” 
Osoitteena toisesta oikealle ja suoraan aamuun saakka, johdattaa Peter Pan lapset halki avaruuden kohti Mikä-Mikä-maata. Suunnitelkaa ja rakentakaa ryhmissä Mikä-Mikä-maan pienoismalleja tai luokkana yksi iso maa, johon jokainen ryhmä rakentaa sovitun kohteen, mm. intiaanien leirin, merirosvolaivan, Peter Panin kodin, Wendyn majan, merenneitojen lahden, jne. J.M. Barrie: Peter Pan, Art House 2002 kirjan alkulehdiltä löytyy yksi karttapohja Mikä-Mikä- maasta. Rakennusmateriaaleina voi käyttää erilaisia askartelu- ja luonnonmateriaaleja. Rakentelutöihin on aina hyvä varata runsaasti aikaa sekä itse työskentelyyn että keskusteluun valmiiden töiden äärellä. 

 

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Peter Pan

(Peter Pan)

Ohjaaja: P.J. Hogan

Maa: USA Vuosi: 2004

Kesto: 115min Ikäraja: 7

Levittäjä: FS Film Oy

Näyttelijät:
Jeremy Sumpter, Rachel Hurd-Wood, Jason Isaacs, Olivia Williams, Ludvine Sagnier, Lynne Redgrave, Richard Briers, Theodore Chester, Rubert Simonian, George MacKay, Harry Eden, Patrick Gooch, Lachlan Gooch


Elokuva Peter Panista on puhuttu suomeksi, joten koko alakoulu voi käydä katsomassa sen yhdessä. Kapteeni Koukku on tässä elokuvassa yhtä pelottava kuin alkuperäisessä sadussa!

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa