Peter Pan

Peter Pan vastaan kapteeni Koukku

 

Peter Pan ystävineen vastaan Kapteeni Koukku merirosvoineen. Tehkää näkyväksi kahden joukon vastakkain asettelu ja voimainkoetus seuraavien liikuntasalissa tai koulun pihalla tehtävien leikkien avulla: 
 
a) Köydenveto 
Jakakaa oppilasryhmä kahteen osaan. Varatkaa tukeva ja riittävän pitkä köysi, jotta jokainen osallistuja saa hyvän veto-otteen köydestä. Köyden keskikohta merkitään lipulla ja kummankin joukkueen puolelle piirretään rajaviiva. Se joukkue, joka saa ensimmäisenä vedettyä merkkilipun oman rajaviivan yli on voittanut. 
 
b) ”Pokka pitää...” 
Jakakaa oppilasryhmä kahteen osaan. Ryhmät asettuvat vastakkain, noin neljän metrin etäisyydelle toisistaan. Kustakin ryhmästä vuorollaan astuu yksi oppilas oman ryhmänsä eteen näyttämään omalle joukolleen jonkin hassun ilmeen ja eleen, jonka koko ryhmä näyttää vastustajajoukolle samanaikaisesti. Tarkoituksena on saada vastapuoli hymyilemään tai nauramaan. Hän, jonka pokka ei pidä, joutuu siirtymään vastustajan joukkueeseen. Ryhmät ilveilevät toisilleen vuorotellen. Leikkiä voidaan jatkaa sovitun ajan tai kunnes toiselta puolelta loppuu vastustajat. 

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Peter Pan

(Peter Pan)

Ohjaaja: P.J. Hogan

Maa: USA Vuosi: 2004

Kesto: 115min Ikäraja: 7

Levittäjä: FS Film Oy

Näyttelijät:
Jeremy Sumpter, Rachel Hurd-Wood, Jason Isaacs, Olivia Williams, Ludvine Sagnier, Lynne Redgrave, Richard Briers, Theodore Chester, Rubert Simonian, George MacKay, Harry Eden, Patrick Gooch, Lachlan Gooch


Elokuva Peter Panista on puhuttu suomeksi, joten koko alakoulu voi käydä katsomassa sen yhdessä. Kapteeni Koukku on tässä elokuvassa yhtä pelottava kuin alkuperäisessä sadussa!

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa