Pikkukummitus Lapanen ja setä Riukuliini

Elokuvan tiedot

Teemat: ensimmäinen elokuvani, elokuvateatterikäynti, elokuva herättää erilaisia tunteita, mikä pelottaa, miltä pelko tuntuu, turvallisuuden tunne, tarinan käsitteleminen juonikaavion avulla, kummitusruokaa.

Näyttelijät:
Suomen kielellä:
Pikku-Anna - Ella Leppälä
Setä Riukuliini - Markus Bäckman
Pikku kummitus Lapanen ja kertoja - Miia Nuutila
Muut äänet: Aku Laitinen, Ella Pyhältö

Ruotsin kielellä:
Lilla Anna – Anna Opitz
Långa Farbrorn – Tomas von Brömssen
Mamma m fl – Maud Cantoreggi Pedersen
Pappa m fl – Harald Leander
Röster Lilla spöket Laban – Maria Lundqvist

Oppimateriaalin tehtävät on suunniteltu 3-5-vuotiaille lapsille.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin. Elokuvasta on levityksessä sekä suomeksi että ruotsiksi puhuttuja kopiota.

Synopsis: Pikku-Anna (Lilla Anna) ja setä Riukuliini (Långa Farbrorn) aikovat katsoa elokuvia. Pikku-Anna haluaa nähdä viisi suosikkielokuvaansa Lapasesta ja hänen ystävistään. Koska setä Riukuliini pelkää kummituksia, hän ei uskalla katsoa elokuvia, vaikka Pikku-Anna sanoo että ne eivät ole ollenkaan pelottavaa.

Pikku kummitus Lapasen kanssa saamme ottaa taas osaa jännittäviin seikkailuihin yhdessä Lapasen, Lapaniinan, Prinssi Lurkkin ja muiden Hyvänhuomenen linnassa asustavien kanssa. Lopuksi jopa kummituspelkoinen setä Riukuliini huomaa etteivät elokuvat ole lainkaan pelottavia vaan uskaltautuu niitä katsomaan. Onneksi Pikku-Annalla on vielä yksi yllätys jäljellä.

Kehystarinan sisällä esitetään viisi lyhyttä kertomusta, joissa Lapanen telttailee, hoitaa lepakonpoikasta ja nauttii hyvästä ruoasta kummitusperheensä ja ystävänsä prinssi Lurkin kanssa.

Elokuvassa lapset ovat toimijoita ja pääosassa. Kaikki viisi tarinaa käsittelevät pelkäämistä eri näkökulmista. Aikuiset ovat elokuvassa taustalla.Elokuva perustuu Inger ja Lasse Sandbergin tekemiin kuvakirjoihin ja niiden hahmoihin.

Oppimateriaalin ovat tehneet luokanopettaja Annika Henriksson ja LTO/luokanopettaja Tuula Niiniranta.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2011. Linkit on tarkistettu 14.7.2014.

 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Pikkukummitus Lapanen ja setä Riukuliini

(Var inte rädd, Långa Farbrorn)

Ohjaaja: Lasse Persson, Alicja Jaworski, Karin Nilsson

Maa: Ruotsi Vuosi: 2011

Kesto: 43min

Levittäjä: Nordisk Film

Näyttelijät:
Suomen kielellä:Pikku-Anna - Ella LeppäläSetä Riukuliini - Markus BäckmanPikku kummitus Lapanen ja kertoja - Miia NuutilaMuut äänet: Aku Laitinen, Ella PyhältöRuotsin kielellä:Lilla Anna – Anna OpitzLånga Farbrorn – Tomas von BrömssenMamma m fl – Maud Cantoreggi PedersenPappa m fl – Harald LeanderRöster Lilla spöket Laban – Maria Lundqvist


Pikku-Anna (Lilla Anna) ja setä Riukuliini (Långa Farbrorn) aikovat katsoa elokuvia. Pikku-Anna haluaa nähdä viisi suosikkielokuvaansa Lapasesta ja hänen ystävistään. Koska setä Riukuliini pelkää kummituksia, hän ei uskalla katsoa elokuvia, vaikka Pikku-Anna sanoo että ne eivät ole ollenkaan pelottavaa.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa