Polisse

Elokuvan tiedot

Oppimateriaalin teemoja: laki, lastensuojelu, sosiaalityö, työhyvinvointi

Synopsis: Elokuva kertoo Ranskan poliisin lastensuojeluyksikön arjesta. Maïwenn on saanut raadollisesta aiheesta aikaan merkillisellä tavalla inhimillisen koskettavan ja jopa kohottavan elokuvan. Ryhmän kuvaus on intensiivistä. Raskas työ vaatii raskaat huvit. Tiimin jokainen jäsen on eroamassa, aloittamassa uutta suhdetta, tai muuten vain takki auki. Maïwenn itse esittää valokuvaajaa, joka tulee sisäministeriön määräyksestä seuraamaan lastensuojeluyksikön työtä. Ohjaaja vietti runsaasti aikaa kaduilla poliisin kanssa ennen kuin kävi käsikirjoituksen kimppuun. Tarina sisältää todellisia tapahtumia, mutta todenmakuiset henkilöt ovat fiktiivisiä. Polisse sai Cannesin kilpailussa Jury Grand Prix´n. (Mika Siltala / Cinema Mondo)

Oppimateriaali on suunnattu sosiaali- ja terveysalan oppilaitoksille.

Oppimateriaalin on laatinut FM Heli Metsätähti-Koistinen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaali on julkaistu vuonna 2011. Linkit on tarkistettu 16.7.2013.

 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Polisse

(Poliss)

Ohjaaja: Maïwenn

Maa: Ranska Vuosi: 2011

Kesto: 127min Ikäraja: 16

Levittäjä: Cinema Mondo

Näyttelijät:
Karin Viard, Joeystarr, Marina Fois, Nicolas Duvauchelle, Karole Rocher, Emmanuelle Bercot, Frederic Pierrot, Arnaud Henriet, Naidra Ayadi, Jeremie Elkaim, Maiwenn


Polisse kuvaa Ranskan poliisin lastensuojeluyksikön arkea. Maiwenn on saanut raadollisesta aiheesta aikaan merkillisellä tavalla inhimillisen koskettavan ja jopa kohottavan elokuvan.

Ikuisesti sinun

(Ikuisesti sinun)

Ohjaaja: Mia Halme

Maa: Suomi Vuosi: 2011

Kesto: 79min Ikäraja: 7

Levittäjä: Pirkanmaan elokuvakeskus

Näyttelijät:
Dokumentti


Ikuisesti sinun on elokuva huostaanotetuista lapsista. Lasten, heidän biologisten vanhempiensa ja sijaisvanhempiensa kautta elokuva kertoo arkipäivän rakkaudesta ja kiintymyksestä.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa