Postimies Pate

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: Postimies Paten hahmo, animaation tekeminen, tosi-tv, automatisointi

Synopsis: Postimies Pate pääsee seikkailemaan ensi kertaa myös valkokankaalle! Viherlaakson leppoisa, kaikkien rakastama postimies joutuu nyt kokonaan uuden haasteen eteen, joka on aivan muuta kuin tutut postipulmat – Pate osallistuu tv:n kykykisaan. Miten Patelle käy julkisuuden valokeilassa?

Postimies Pate (Postman Pat) on yli 30 vuotta vanha brittiläinen satuhahmo. Suomalaislapsille Pate on ollut tuttu jo vuodesta 1984. Sittemmin Postimies Patea on nähty tv:ssä säännöllisesti ja julkaistu sekä VHS-kasetteina että DVD:einä.  Sittemmin Paten kulkuneuvo on vaihtunut autosta helikopteriin ja toteutustapa nukkeanimaatiosta tietokoneanimaatioon.

Elokuvasta on saatavilla sekä suomeksi että ruotsiksi puhutut versiot.

Lähde: SF Film Finland Oy

 Oppimateriaali on suunnattu esi- ja alkuopetukseen

Oppimateriaalin on laatinut FM Saara-Maria Palmu

Materiaali on julkaistu vuonna 2014. Linkit on tarkistettu 9.9.2014.

 

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Postimies Pate -elokuva

(Postman Pat: The Movie – You Know You’re the One)

Ohjaaja: Mike Disa

Maa: Englanti Vuosi: 2014

Kesto: 82min

Levittäjä: SF Film Finland Oy

Näyttelijät:
Äänirooleissa mm. Ilkka Merivaara, Juha Varis, Juha-Pekka Mikkola


Viherlaakson leppoisan, kaikkien rakastaman postimiehen eteen tulee haaste, joka on aivan muuta kuin tutut postipulmat: Pate osallistuu tv:n kykykisaan. Miten Patelle käy julkisuuden valokeilassa?

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa