Presidentintekijät

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: presidentti-instituutio, vaalit, äänestäminen, puolueet, poliittinen brändäys, dokumenttielokuvan keinot

Synopsis: Sauli Niinistön nousu puolivallattomasta poikamiesministeristä eduskunnan huolehtivaksi puhemieheksi ja lopulta presidentiksi on tarina, jonka jokainen politiikkaa seuraava tuntee. Mutta mitä tapahtui Niinistön vuoden 2012 presidentinvaalikampanjan kulisseissa?

Ohjaaja Tuukka Temosella on ollut avoin pääsy kampanjaväen kokoontumisiin. Kamerat ovat tallentaneet kampanjan tiukan ja suorasanaisen suunnittelun, huolen, keskinäisen kireyden, epäonnistumisen aiheuttaman pelon ja lopulta voiton tuoman riemun. Presidentintekijät on kurkistus kampanjan asiallisen kuoren alle. Verhon takaa paljastuu hermojen kiristymistä, kiroilua ja ehdokkaan tiukkaa arvostelua. Katsoja huomaa kysyvänsä, ketä lopulta nostetaan ja mihin? Mikä on tärkeintä: politiikka, brändi, yhteinen etu vai puolueen menestys?

Kulisseissa kuhisee, kun pitkän linjan poliitikosta leivotaan koko kansan presidenttiä. Lopputuloksena on dokumenttielokuva, jonka julkaisun päähenkilöt yrittivät lopulta estää. Totuus kun ei välttämättä ole pelkkää imagonkiillotetta.

Oppimateriaali on suunnattu lukioon ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Oppimateriaalin on laatinut FM, toimittaja Tarja Kovanen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2014. Linkit on tarkistettu 2.5.2014.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Presidentintekijät

Ohjaaja: Tuukka Temonen

Maa: Suomi Vuosi: 2014

Kesto: 79min

Levittäjä: SF Film Finland Oy

Näyttelijät:
dokumentti


Presidentintekijät on elokuva Sauli Niinistön presidentinvaalikampanjasta. Se kuvaa kampanjatyöryhmän ydintä ja toimintaa koko kampanjan ajan aina siihen asti, kun Niinistö valitaan tasavallan presidentiksi.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa