Punk - tauti joka ei tapa

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: dokumenttielokuvan rakenne ja kerronnan keinot, punk nuorisokulttuurina, tyylinä ja aatteena

Oppimateriaali on suunnattu lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

Synopsis: Punk - tauti joka ei tapa on pitkä musiikkidokumentti, joka tarkastelee punkkia sekä musiikillisena että yhteiskunnallisena liikkeenä. Vaikka elokuva kertoo suomalaisen punkin tarinan, se ei ole vain nostalginen. Menneisyyden vastapainoksi elokuva piirtää kuvan tämän päivän punkista ja siitä, miten punk on muuttunut. Punk-niminen ilmiö teki maihinnousun Suomeen kolmekymmentä vuotta sitten. Nuorisokulttuuria mullistanutta tapahtumaa on muisteltu eri tavoin muun muassa Ylen Punklandia-dokumenttisarjassa. Näihin muisteloihin liittyy myös Jouko Aaltosen energinen musiikkidokumentti Punk – tauti joka ei tapa. (www.punktautijokaeitapa.fi)

Ennen kuin menette elokuviin, kirjoittakaa esimerkiksi piirtoheitinkalvolle, mitä sana punk tuo mieleen. Tehkää samoin elokuvan nähtyänne, onko sanoja tullut lisää tai lähtenyt pois?

Oppimateriaalin on laatinut FM Marjo Kovanen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2008. Linkit on tarkistettu 15.7.2014.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

PUNK - tauti joka ei tapa

Ohjaaja: Jouko Aaltonen

Maa: Suomi Vuosi: 2008

Kesto: 96min

Levittäjä: Sandrew Metronome Distribution Finland Oy

Näyttelijät:
Musiikkidokumentti, mukana Pelle Miljoona, Andy McCoy, Akupunktio, Eppu Normaali, Problems?, Kohu-63, Creepie Crawlie ym. ym.


Musiikkidokumentti, joka tarkastelee punkkia sekä musiikillisena että yhteiskunnallisena liikkeenä.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa