Rat King

Johdanto

Ohjaus ja käsikirjoitus: Petri Kotwica

Näyttelijät: Max Ovaska, Julius Lavonen,

Niina Koponen, Outi Mäenpää, Janne Virtanen

Tuotanto: Making Movies Oy / Kai Nordberg ja Kaarle Aho

 

 

Oppimateriaalin teemoja: sosiaalinen media, ihmissuhteet, ystävyys, tietokonepelit, internet, riippuvuus

Oppimateriaali on suunniteltu lukioihin ja ammatillisiin oppilaitoksiin.

 

Synopsis: Pikkukaupunki Etelä-Suomessa. On kevät ja abiturientit valmistautuvat viimeisiin kokeisiinsa. Juri, 18, on tietokonepeleihin addiktoitunut abi. Juri elää äitinsä kanssa, joka tuskin näkee poikaansa tämän viettäessä kaiken aikansa huoneessaan. Jurin tyttöystävä jättää tämän, koska ei enää kestä loputonta pelaamista. Juri päättää lopettaa pelaamisen. Hänen nettituttunsa Mordred ehdottaa kuitenkin tapaamista. Mordred paljastuu Nikiksi, nuoreksi mieheksi, joka ulkoisesti näyttää hämmentävän paljon Jurilta itseltään. Juri näkee nettiosoitteen tatuoituna Nikin käsivarteen. Hän naputtelee sen koneeseensa ja aloittaa uuden, oudon pelin, joka antaa hänelle nimen RAT KING. Pojat ystävystyvät ja Niki lupaa auttaa Juria pelaamaan vaarallisen pelinsä loppuun. Tästä käynnistyy dramaattinen tapahtumaketju. Pian Juri huomaa, että pelissä on hänen koko elämänsä.

Oppimateriaalin on laatinut mediatutkija Sonja Kangas Nuorisotutkimusverkostosta.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2012. Linkit on tarkistettu 16.7.2013.

 

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Rat King

Ohjaaja: Petri Kotwica

Maa: Suomi Vuosi: 2012

Kesto: 94min Ikäraja: 16

Levittäjä: Future Film

Näyttelijät:
Max Ovaska, Julius Lavonen, Niina Koponen, Outi Mäenpää, Janne Virtanen


Juri, tietokonepeleihin addiktoitunut abi, päättää lopettaa pelaamisen. Nettituttu Mordred saa Jurin kuitenkin aloittamaan vielä yhden pelin. Pian Juri huomaa, että pelissä on hänen koko elämänsä.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa