Rat King

Internetkulttuurit

Nykypäivänä Internet on enenevässä määrin sosiaalinen väline. Se on keino tavata uusia ihmisiä ja ystävystyä. Virtuaaliset ystäväkirjat, sosiaalinen verkottuminen ja verkkoyhteisöllisyys tarjoavat mahdollisuuksia pelata omalla identiteetillä, ilmaista itseään ja etsiä paikkaansa yhteiskunnassa. Lisäksi Internet mahdollistaa jokapäiväisen elämän ja kokemusten jakamisen myös sellaisten tuttavien ja ystävien kanssa, joita ei ole koskaan tavannut kasvotusten.

  • Pohdi Miten Internet vaikuttaa olemassa oleviin ystävyyssuhteisiin? Mieti Rat King -elokuvan kautta kysymystä alla olevasta listasta valitsemistasi kahdesta näkökulmasta:

             - ystävyyden vahvistaminen

             -  ystävyyden syventäminen

             -  ystäväpiirin ulkopuolelle jättäminen

             -  kiusaaminen

             -  valheellinen identiteetti

  • Miten erilaista tai samanlaista ystävyys on virtuaalisten ja arjessa fyysisesti läsnäolevien ystävien välillä? Hahmota eroavaisuuksia taulukon avulla. Kirjoita taulukon vasempaan sarakkeeseen asioita, jotka määrittävät fyysisesti arjessa rakentunutta ystävyyttä. Oikeaan sarakkeeseen miten samat asiat toteutuvat internetissä.
  • Miten ystävyys rakentuu internetissä? Millaisista vaiheista ystävyyden rakentuminen koostuu? Rakenna artikkelin kautta kuva nettitutustumisen polusta. Miten ystävyys syntyy Internetissä, entä arjessa (mm. koulussa, harrastuksissa, naapurustossa)? Millainen suhde Rat Kingin Jurilla on luokkakavereihinsa?

Lue juttu Nettitutusta tosiystäväksi MLL:n sivuilta 

Lue Pauliina Tuomen artikkeli Digital Pioneers –kirjasta (pdf ilmainen ladattava)

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Rat King

Ohjaaja: Petri Kotwica

Maa: Suomi Vuosi: 2012

Kesto: 94min Ikäraja: 16

Levittäjä: Future Film

Näyttelijät:
Max Ovaska, Julius Lavonen, Niina Koponen, Outi Mäenpää, Janne Virtanen


Juri, tietokonepeleihin addiktoitunut abi, päättää lopettaa pelaamisen. Nettituttu Mordred saa Jurin kuitenkin aloittamaan vielä yhden pelin. Pian Juri huomaa, että pelissä on hänen koko elämänsä.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa