Riemuloma Rivieralla

Johdanto

Ohjaus: Jacques Tati

Käsikirjoitus: Jacques Tati ja Henri Marquet

Näyttelijät: Jacques Tati, Nathalie Pascaud ja Michele Rolla

Levittäjä: Future Film, Klas Fransberg

Alkuperäinen nimi: Les Vacances de M. Hulot

Maa ja vuosi: Ranska, 1953

Genre: Komedia

Kesto: 83 min.

Ikäraja: S

Oppimateriaali sisältää tehtäviä ala- ja  yläkoululaisille sekä lukioikäisille.

 

SYNOPSIS

Herra Hulot saa aikaan hyväntahtoista kaaosta Saint-Marc sur Merin rantalomapaikassa Jacques Tatin vuonna 1953 ohjaamassa, mustavalkoisessa klassikossa.

Herra Hulot lähtee viettämään lomaansa etenkin saksalaisten suosimalle Ranskan lounaisrannikolle. Puhumaton vieras herättää kummeksuntaa jo sinällään, mutta käsittämättömät tempaukset vasta saavatkin ihmiset sekaisin. Tahaton komiikka ja velmuilu turistien kustannuksella ovat Riemuloman suola ja sokeri, jotka saavat nyt 50 vuotta myöhemminkin kyynisimmätkin vähintään puistelemaan päätään suupielet virneessä. Ikimuistoisia ovat Hulo’n tennisotteet, epätoivoinen jäätelön pelastamisoperaatio, musiikkisessiot hotelliaulassa... Eikä koskaan voi seurata muuta kuin hauskaa, jos sivullisia pysähdytään seuraamaan vähän pidemmäksi ajaksi. Joka hetki kuvan jossain kolkassa on lystiä. Miltei mykkä mestariteos, jota esimerkiksi Rowan ”Mr. Bean” Atkinson on kertonut arvostavansa yli kaiken. Esitettävä versio on ranskaksi puhuttu versio.

Oppimateriaalin on laatinut  Ph.D. Hanna Maria Laakso.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu vuonna 2010. Linkit on tarkistettu 22.7.2015.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Riemuloma Rivieralla

(Les Vacances de M. Hulot)

Ohjaaja: Jacques Tati

Maa: Ranska Vuosi: 1953

Kesto: 85min

Levittäjä: Pirkanmaan elokuvakeskus

Näyttelijät:
Jacques Tati, Nathalie Pascaud, Michèle Rola


Herra Hulot saa aikaan hyväntahtoista kaaosta Saint-Marc sur Merin rantalomapaikassa Jacques Tatin vuonna 1953 ohjaamassa, mustavalkoisessa klassikossa.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa