Risto Räppääjä ja liukas Lennart

Uusi henkilöllisyys

Lennart Lindberg yritti olla mieliksi Rauhalle ja Elville monen eri henkilöllisyyden kautta. Millaisia rooleja herra Lindberg kokeili? Mikä oli mielestänne paras tai hauskin valehenkilöllisyys? Mikä herra Lindbergin hahmoista olisi parhaiten sopinut Elvin peräänkuuluttamaksi isähahmoksi?

a) Ottakaa itsellenne uusi henkilöllisyys, jolle keksitte nimen, osoitteen sekä hieman menneisyyttä. Suunnitelkaa itsellenne myös uuden roolin mukainen valepuku. Sopikaa yhdessä jokin koulupäivä tai oppitunti, jolloin jokainen esiintyy uudessa roolissaan.

b) Valokuvatkaa jokaisen uusi henkilöllisyys. Tulostakaa kuvat ja kirjoittakaa niiden yhteyteen roolihenkilön tiedot. Vaihtoehtoisesti voitte kuvata toisistanne noin 30 sekunnin mittaiset esittelyvideot. 

c) Tehkää 4-5 hengen ryhmissä muutaman säkeen esittelyräppi kaikista ryhmänne jäsenistä. Esittäkää räppinne toisillenne.

d) Leikitelkää henkilökuvilla. Voitte käyttää paperia, saksia ja liimaa. Etenkin kuvankäsittelyohjelmalla saa väänneltyä henkilöiden ulkonäköjä aivan ”uuteen uskoon”. Tarkoitukseen sopivia sovelluksiakin on saatavilla (esim. Toca Hair Salon Me ja Toca Mini).

e) Naamioitua voi myös hulvattomien aurinkolasien taakse. Askarrelkaa tai rakennelkaa itsellenne mielikuvituksellisia aurinkolaseja. Kehysten materiaaleina voi käyttää askartelupunosta, rautalankaa tai värillistä kartonkia. Koristeluun sopivat helmet ja kimalteet yms.

 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Risto Räppääjä ja liukas Lennart

Ohjaaja: Timo Koivusalo

Maa: Suomi Vuosi: 2014

Kesto: 80min

Levittäjä: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland

Näyttelijät:
Samuel Shipway, Sanni Paatso, Vesa Vierikko, Minttu Mustakallio, Riitta Havukainen


Rauha-täti saa mielestään loistavan idean: heidän pitää löytää mies, joka olisi sopiva isähahmo Ristolle. Risto ei ole ideasta ollenkaan innoissaan.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa