Risto Räppääjä ja pullistelija

Johdanto

Synopsis:
Kesäloma alkaa ja näyttää siltä, että kaikki naapurit ovat lähdössä pois kaupungista. Myös Risto ja Rauha Räppääjälle, Nelli Nuudelipäälle sekä Lennart Lindbergille järjestyy tilaisuus lähteä lomailemaan maalle, Voimakallion urheiluopiston mökkikylään.

Voimakalliossa heidän naapurimökkinsä asukkaat, urheilullinen isä-poika-pari valmistautuu kylässä järjestettäviin voimailukisoihin. Rauha ja Nelli ovat heti ihastuksissaan tutustumassa tähän lihaksikkaaseen kaksikkoon, Bill ja Sylvester Pöntiseen, mutta Riston ja Lennartin mielestä Pöntiset pullistelevat liikaa.

Ristoa ja Lennartia harmittaa niin paljon, että he päättävät näyttää, etteivät he ole mitään vellihousuja, vaikka heillä ei olekaan muskeleita ja kutsuvat Elvi-tädin valmentamaan heidät kädenvääntökisaan.

Mahtaako Riston kuvitelma Sylvesteristä pelkkänä pullistelijana olla sittenkään totta vai onko Risto ennakkoluuloinen? Pitääkö ystävysten olla aivan samanlaisia? Miten ensivaikutelmat muuttuvat ja mitä uutta oppii ihmisistä, kun heihin tutustuu kunnolla?

Oppimateriaali on suunnattu alakouluille.

Oppimateriaalin on laatinut luokanopettaja Tuula Niiniranta.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Lue myös Media-avaimen arvio!

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin!

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Risto Räppääjä ja pullistelija

(Risto Räppääjä ja pullistelija)

Ohjaaja: Markus Lehmusruusu

Maa: Suomi Vuosi: 2019

Kesto: 84min

Levittäjä: Nordisk Film

Näyttelijät:
Silmu Ståhlberg, Lumi Kallio, Eelis Kesäläinen, Pamela Tola, Jenni Kokander, Timo Lavikainen, Ylermi Rajamaa


Risto ja Rauha Räppääjä, Nelli Nuudelipää sekä naapurin Lennart Lindberg lähtevät lomailemaan Voimakallion mökkikylään, jossa kohtaavat voimailukisoihin valmistautuvan isä-poika-parin, Bill ja Sylvester Pöntisen. Rauha ja Nelli intoutuvat yllättäen liikunnasta ja Pöntisten kaksikosta. Risto ja Lennart päättävät näyttää, etteivät ole vellihousuja ja kutsuvat Elvi-tädin valmentamaan heidät kädenvääntökisaan. Tuntuu että kaikilla on uskomuksia toisistaan, mutta onko Riston kuvitelma Sylvesteristä pelkkänä pullistelijana sittenkään totta?

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa