Risto Räppääjä ja väärä Vincent

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: taidekasvatus, taidehistoria, kuvataide, museopedagogiikka, taidemuseo, taide, luovuus, van Gogh, tyylisuunta.

Synopsis:
Rauha Räppääjä saa merkillisen ennustuksen, jonka mukaan hänen lähipiirissään on jälleensyntynyt nero. Löytäessään Riston piirustuksen Rauha on varma, että Risto on jälleensyntynyt Vincent van Gogh, sillä Risto käyttää värejä vauhdikkaasti ja hänellä on punainen tukka. Elvikin innostuu ajatuksesta menestyksen toivossa.

Rauha päättää esitellä Riston piirustuksen taidemuseon johtajalle, joka yllättäen tarjoutuu viemään Riston kotiinsa opiskelemaan piirtämistä. Kun Ristoa ei kuulu takaisin taidemuseon johtajan luota, Nellin ja Lennartin epäilykset heräävät. Samaan aikaan ilmenee outo sattuma: Suomesta löytyy van Goghin maalauksen luonnos!

Jännittävä tapahtumasarja käynnistyy ja vie ensin Riston ja sitten Nellin sekä Lennartin huvilaan, jota isännöi salaperäinen pariskunta. Mutta miksi Rauhaa ja Elviä epäillään taideväärentäjiksi? Onneksi taidemuseon vahtimestari Herkules Poironen on innokas harrastajasalapoliisi ja auttaa Ristoa ja Nelliä arvoituksen ratkaisemisessa.

(Lähde: Solar Films)

Oppimateriaali on suunnattu erityisesti 3.-5. luokkalaisille, soveltuvin osin myös alkuopetukseen ja 6. luokille.

Oppimateriaalin on laatinut luokanopettaja ja kulttuurituottaja Melina Lukkarinen.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Materiaali on julkaistu 2020. Tiedot ja linkit on tarkistettu 21.10.2020.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Risto Räppääjä ja väärä Vincent

Ohjaaja: Maria Sid

Maa: Suomi Vuosi: 2020

Kesto: 86min

Levittäjä: Nordisk Film

Näyttelijät:
Silmu Ståhlberg, Lumi Kallio, Ylermi Rajamaa, Jenni Kokander, Minka Kuustonen


Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa