© 2018 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved..
© 2018 Disney Enterprises, Inc. All Rights Reserved..

Risto Reipas ja Nalle Puh

Tietoa kasvattajalle

Risto Reipas ja Nalle Puh on elokuva, joka sopii erinomaisesti sekä lapsille että vanhemmille. Siinä aikuiseksi kasvanut Risto Reipas painii aikuisten ongelmien kanssa, kunnes Nalle Puh tulee muistuttamaan häntä omalla filosofisella tavallaan vapaa-ajan, leikkimisen ja syömisen tärkeydestä.

Tyypillisen lastenelokuvan tapaan Risto Reipas ja Nalle Puh puhuu leikkimisen ja vapaa-ajan suuresta merkityksestä sekä siitä, kuinka välillä kannattaa irrottautua arjesta ja olla vain tekemättä mitään. Elokuvan tärkein opetus onkin, että “ei-minkään” tekemisellä voi saavuttaa parhaan “jonkin”.

Teemallisesti elokuva on suunnattu enemmän aikuisille kuin lapsille. Se nimittäin muistuttaa, mikä elämässä ja sen ruuhkaisissa aikuisvuosissa on oikeasti tärkeää, ja kuinka tärkeää on välillä irrottautua töistä ja velvollisuuksista.

Tunnelmaltaan Risto Reipas ja Nalle Puh on herttainen mutta myös haikea. Se käsittelee aikuiseksi kasvamista ja velvollisuuksia sekä lapsuudesta ja siihen kuuluvista leikeistä luopumista. Samalla nähdään jälleenlöytämisen iloa ja luovan mielikuvituksen voimaa muistutuksena siitä, että aikuisenakin on lupa leikkiä.

Elokuva sijoittuu ajallisesti muutaman vuosikymmenen taakse, ja esimerkiksi tarinan sukupuoliroolit ovat nykypäivää tiukemmin lokeroissaan. Tarinassa toimijana nähdään Risto Reipas, ja hänen vaimonsa Evelyn on passiivisessa äidin roolissa. Tytär Madeleine puolestaan pyrkii miellyttämään isäänsä. Lopulta lähes hajoamispisteessä ollut perhe saatetaan takaisin yhteen.

Lähde: Koulukinon Media-avain-palvelu

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Risto Reipas ja Nalle Puh

Ohjaaja: Marc Forster

Maa: Yhdysvallat Vuosi: 2018

Kesto: 104min Ikäraja: 7

Levittäjä: Walt Disney Studios Motion Pictures Finland

Näyttelijät:
Ewan McGregor, Hayley Atwell


Pikkupoika, joka rakasti seikkailuja Puolen hehtaarin metsässä, on varttunut aikuiseksi ja joutunut tukalaan tilanteeseen.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa