Saattokeikka

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: Elokuvan juoni ja tarina, mieskuva, isän ja pojan välinen suhde, asenteet, maahanmuuttokeskustelu.

Oppimateriaalin on suunnattu yläkouluihin sekä lukioihin ja muihin toisen asteen oppilaitoksiin.

Synopsis:
Vanha ja kiukkuinen Veikko tapaa sattumalta rappukäytävässä 17-vuotiaan Kamalin, joka on Helsingissä syntynyt maahanmuuttajataustainen poika. Veikko haluaa juhannukseksi mökille, Kamal isänsä luokse Nairobiin. Veikko luulee Kamalia täysi-ikäiseksi ja lupaa maksaa hänelle hyvin autokyydistä mökille. Yhteinen matka alkaa heti. 
 
Kamalilla on mukana rahat ja passi Nairobin matkaa varten, mutta ensin Veikko on vietävä mökille. Matkan alussa toisiaan kyräilevät Kamal ja Veikko tutustuvat vähitellen ja huomaavat yllättäviä yhtäläisyyksiä toisissaan. 
 
Kamal päätyy selvittämään Veikon ja hänen poikansa välirikkoa. Kamal joutuu lopuksi pohtimaan myös omaa perhettään ja päättämään, haluaako hän sittenkään lähteä pois Suomesta.

Khadar Ahmed, Samuli Valkama

Oppimateriaalin on laatinut MA, FM Petra Forstén, elokuvakäsikirjoittaja. Oppimateriaalin tekijä on toiminut aiemmin myös äidinkielen opettajana.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.
 

Elokuvasta voi tilata koulukinonäytännön elokuvateatteriin.

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Saattokeikka

(Saattokeikka)

Ohjaaja: Samuli Valkama

Maa: Suomi Vuosi: 2017

Kesto: 78min

Levittäjä: Nordisk Film

Näyttelijät:
Heikki Nousiainen, Noah Kin, Mikko Nousiainen, Saga Sarkola


Lämminhenkinen draamakomedia, jossa erilaisista taustoista tulevat päähenkilöt oppivat toisistaan ja alkavat ymmärtää erilaisuutta.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa