Säilöttyjä unelmia

Teollinen ruoantuotanto ja lähiruoka

Teollinen ruoantuotanto

1. Mitä teollinen ruoantuotanto tarkoittaa?

2. Mikä on globalisaation merkitys ja vaikutus teolliseen ruoantuotantoon?

3. Mitkä ovat teollisen ruoantuotannon haitat / hyödyt?

4. Voidaanko nyky-yhteiskunnan ihmiset ruokkia ilman ruuan tehotuotantoa?

5. Miten aihetta käsitellään elokuvassa Säilöttyjä unelmia?
Ohjaako dokumenttielokuva katsojan kokemusta tai tuntemuksia aiheeseen liittyen?
Millaisia sävyjä dokumentti antaa teolliselle ruoantuotannolle?

 

Lähiruoka

1. Mitä on lähiruoka? Miten se eroaa luomutarjonnasta? Millaisia vaihtoehtoja lähiruoka antaa teolliseen ruoantuotantoon?
Millaista lähiruokaa on mahdollisuus saada pääkaupunkiseudulla, entä omalla kotiseudullanne?
Miettikää Suomen eri alueita ja maakuntien erityispiirteitä tuotantoalueina. 

Lisätietoa: Mahdollisuuksien lähiruoka

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Säilöttyjä unelmia

Ohjaaja: Katja Gauriloff

Maa: Suomi Vuosi: 2012

Kesto: 82min Ikäraja: 12

Levittäjä: SF Film Oy


Säilöttyjä unelmia on kotimainen dokumenttielokuva siitä, miten teollisesti tuotettu elintarvike päätyy suomalaisen ruokakaupan hyllylle.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa