Sammyn suuri seikkailu

Sammyn elämäntarina

1. a) Leikkikää yhdessä: Kun lähden matkalle, otan mukaan...

Leikkijät istuvat piirissä. Aloittaja sanoo: “Kun lähden matkalle otan mukaan…” ja lisää lauseen loppuun jonkin asian, kuten “uimahousut”. Seuraava jatkaa leikkiä aloittamalla: “Kun lähden matkalle, otan mukaan uimahousut ja …”  ja lisää lausee perään uuden asian, vaikka kirjan. Ja seuraava jatkaa: “Kun lähden matkalle, otan mukaan uimahousut, kirjan ja …”

b) Kolme asiaa

Jokainen miettii kolme asiaa, jotka ottaisi mukaan autiolle saarelle.

2. Keskustelkaa, kuka on elokuvan päähenkilö? Mitä asioista hänestä kerrotaan? Millaisia asioita päähenkilö tekee elokuvassa? Miten hänen elämänsä kerrotaan alkaneen? Miten arvelette sen aikanaan päättyvän? Millaisia asioita päähenkilö teki elokuvassa?

3. Millaisen ajanjakson elokuva kuvaa?

Haastatelkaa isovanhempianne tai vanhempianne siitä, millainen ajanjakso 50 vuotta oikein on? Kysykää heiltä, mitä heidän elämässään, perheessä tai kodin lähiympäristössä on tapahtunut viimeisen 50 vuoden aikana? Entä millaista kehitystä viestintävälineissä, kulkuneuvoissa tai vaikkapa kotiaskareissa on viidenkymmenen vuoden aikana tapahtunut. Laskekaa, minkä ikäisiä te olette 50 vuoden kuluttua?

4. Keskustelkaa, millaisen matkan elokuvan päähenkilö Sammy tekee. Millä tavoin hän kulkee maapallon ympäri? Mikä saa hänet alun perin liikkeelle? Seikkailun halu

Entä mikä saa hänet jatkamaan huikeaa matkaansa aina vain eteenpäin? Rakkaus Shellyyn ja halu löytää hänet.

Sammy taittaa matkaa matkaa 50 vuoden ajan tavaten monenlaisia ihmisiä ja eläimiä joutuen huikeisiin seikkailuihin. Millä tavoin Sammy muutuu tai kasvaa matkansa aikana, niin ulkoisesti kuin sisäisestikin? MIllaiset asiat tai kokemukset siihen vaikuttavat? Millaisia asioita hän näkee ja kokee matkansa aikana?

Mitkä asiat ovat Sammylle tärkeitä? Mitkä olisivat mielestänne kolme asiaa, jotka Sammy ottaisi mukaan jos lähtisi uudelleen matkalle tai saisi valita mukaansa autiolle saarelle?

 

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Sammyn Suuri Seikkailu

(Sammy)

Ohjaaja: Ben Stassen

Maa: USA Vuosi: 2010

Kesto: 86min Ikäraja: 7

Levittäjä: SF Film Oy

Näyttelijät:
Petrus Kähkönen (Sammy),Tuomas Uusitalo (Ray), Saara Lehtonen (Shelly), Elina Knihtilä (Vera), Pirjo Lonka (Rita), Janina Andersson (Snow), Akira Takaki (Pikku-Sammy), Aarni Hyökki (Pikku-Ray),Maria Takaki (Pikku-Shelly), Veikko Honkanen (kertoja-Sammy), Pekka Autiovuori (Fluffy), Seppo Pääkkönen (Slim), Antti Pääkkönen (Lokki), Aarre Karén (kilpikonnavaari), Inkeri Wallenius (kilpikonnamuori)


Sammy on jo vanha merikilpikonnauros. Odotellessaan omien poikastensa kuoriutumista, hän kertoo oman elämäntarinansa.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa