Seikkailu Jäämerelle

Johdanto

Oppimateriaalin teemoja: ajankuva ja tutkimusmatkat, elokuvan visuaalisuus ja animointi, sitkeys ja seikkailumieli, päähenkilön kasvu ja kehitys, stillkuvat ja kuvantulkinta, äänisuunnittelu, mediakasvatus.

Elokuvasta:
Seikkailu Jäämerelle on ranskalaisen Rémy Chayén ohjaama seikkailuanimaatio vuodelta 2015. Ranskalais-tanskalainen yhteistuotanto on tehty käsin animoimalla. Sasha on aristokraattiperheen tytär 1800-luvun lopun Pietarissa ja rakastaa kapteeni-isoisäänsä. Isoisän ja tämän retkikunnan kadotessa matkalla pohjoisnavalle, Sasha lähtee vaaralliselle pelastusretkelle. Jännittävä matka kiertää satamien kautta pyryttävälle ja vaaralliselle pohjoisnavalle. Elokuva voitti Annecyn kansainvälisellä animaatiofestivaalilla arvostetun yleisöpalkinnon vuonna 2015.

Elokuvan oppimateriaalin ensisijainen kohderyhmä on 4.-6.-luokat, mutta sitä voidaan käyttää myös yläkouluissa. Oppimateriaali soveltuu hyvin yksittäisten oppiaineiden tunnille, kuten kuvataiteen ja historian tunneille. Materiaali sisältää vinkkejä elokuvista ja verkossa sijaitsevista opetusmateriaaleista lisätehtäviksi.

Lisätietoa elokuvasta ja R&A:n sivuilla ja KAVIn sivuilla.

Oppimateriaalin on laatinut tuleva aineenopettaja, elokuvakasvattaja Matilda Matsi.

Oppimateriaalin on tuottanut Koulukino.

 

 

Materiaaliin liittyvät elokuvat

Seikkailu Jäämerelle

(Tout en haut du monde)

Ohjaaja: Rémi Chayé

Maa: Ranska, Tanska Vuosi: 2015

Kesto: 81min Ikäraja: 7


animaatioelokuva nuoren venäläistytön seikkailusta Pohjoisnavalle 1800-luvun lopussa.

Oppimateriaalit ja elokuvat Sopivan elokuvan valitseminen Elokuvateatterien ja levittäjien yhteystietoja Koulukinonäytännön järjestäminen elokuvateatterissa Ohjeita elokuvan katsomiseen koulussa